Ευσταθίου:Σε τηλεδιάσκεψη της COSAC με θέμα πρόληψη και καταπολέμηση διαφθοράς

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα Ylva Johansson, με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι το κράτος δικαίου αποτελεί αναμφίβολα ακρογωνιαίο λίθο των δημοκρατικών κρατών, αλλά και συνιστώσα για τη λειτουργία και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σήμερα, επισήμανε ο κ. Ευσταθίου, εγείρονται, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σοβαρά

ερωτήματα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την ανεξαρτησία των θεσμών. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια δικαίου και η λειτουργία των κρατών με σεβασμό στο κράτος δικαίου, υπογράμμισε ο κ. Ευσταθίου, απαιτείται επειγόντως η δημιουργία των κατάλληλων μηχανισμών και ανεξάρτητων θεσμών ελέγχου, δηλαδή ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχων και ισορροπιών, που θα αποτρέπουν φαινόμενα διαφθοράς.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, ως θετικού βήματος στην προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς. Ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι, προϋπόθεση για την ύπαρξη του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων, κατά τρόπο διαφανή και λειτουργικό και εισηγήθηκε την εγκαθίδρυση των απαραίτητων μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευσταθίου Σε, COSAC,efstathiou se, COSAC