Έφορος Ελέγχου Κρ. Ενισχύσεων: Δεν καθυστέρησαν για το γήπεδο Λεμεσού

Καμία απολύτως καθυστέρηση δεν υπήρξε από το Γραφείο της Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων σχετικά με την υπόθεση του νέου γηπέδου Λεμεσού, αναφέρει η Εφορος σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέχεια δημοσίευσης στον Φιλελεύθερο στις 20 Απριλίου 2023 σχετικά με το νέο Γήπεδο Λεμεσού, η οποία αναφέρει «ο ΚΟΑ φορτώνει στη Νομική Υπηρεσία και στην Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων την καθυστέρηση σχετικά με το γήπεδο Λεμεσού».

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών

Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι δεν υπήρξε "καμία απολύτως καθυστέρηση από το Γραφείο μας σχετικά με την υπόθεση του νέου γηπέδου Λεμεσού".

Συνεχίζει λέγοντας ότι ενώ ο ΚΟΑ "είχε χρόνο από τις 25 Σεπτεμβρίου 2018 – ημερομηνία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν κλείσει την υπόθεση, έδωσε τελευταία ευκαιρία στον ΚΟΑ – για να προχωρήσει να λάβει την έγκριση για την διαχείριση του νέου Γηπέδου Λεμεσού, δηλαδή εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια, ο ΚΟΑ έκτοτε αποτάθηκε στο Γραφείο μου για γνωμάτευση για την συμφωνία μεταξύ ΚΟΑ και εταιρείας για πρώτη φορά στις 3 Μαρτίου 2022 και έλαβε την γνωμάτευση του Γραφείου μου στις 24 Μαΐου 2022".

Οπως εξηγεί, από τις 24 Μαΐου 2022, ο ΚΟΑ απέστειλε στις 12 Δεκεμβρίου στο Γραφείο της την κοινοποίηση με την υπογεγραμμένη νέα συμφωνία και όλα τα δικαιολογητικά και στις 14 Δεκεμβρίου 2022, μετά από δύο ημέρες, το Γραφείο της απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κοινοποίηση.

Σημειώνεται ακόμη ότι  από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου 2022, έγιναν διάφορες επιβεβλημένες συναντήσεις και επικοινωνίες, κυρίως της Νομικής Υπηρεσίας και του ΚΟΑ και σύμφωνα με την καθοδήγηση και γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας και του Γραφείου της, έγινε τελικά νέα συμφωνία μεταξύ του ΚΟΑ και των τριών τοπικών σωματείων Λεμεσού για να τεθεί η συμφωνία σε ορθότερη βάση και να καταστεί εφικτή και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξίζει επιπρόσθετα να σημειωθεί, συνεχίζει, ότι το Γραφείο της, παρατηρώντας την καθυστέρηση στην υποβολή της κοινοποίησης από τον ΚΟΑ, ανέλαβε πρωτοβουλία και επικοινώνησε ανεπίσημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 19 Οκτωβρίου 2022 και έλαβε ανεπίσημη έγκριση στις 31 Οκτωβρίου 2022 για την λειτουργία του γηπέδου – και αυτό πριν καν ο ΚΟΑ αποστείλει την υπόθεση στο Γραφείο.

Σημειώνεται ακόμη ότι το Γραφείο της είχε πληροφορηθεί επίσημα για πρώτη φορά για την ονομασία του γηπέδου από την σχετική επιστολή που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών στον ΚΟΑ ημερομηνίας 24 Νοεμβρίου 2022, θέση η οποία, όπως αναφέρει, την βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, αφού πρόκειται για δαπάνη του Κράτους αξίας 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

"Τονίζω δια της παρούσης ότι το νέο γήπεδο της Λεμεσού αποτελεί διαμάντι για τον αθλητισμό, για την Λεμεσό αλλά και για την Κύπρο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι οι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους Κανόνες των Κρατικών Ενισχύσεων και των υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, κάτι το οποίο θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη και ο ΚΟΑ για να ενεργήσει έγκαιρα", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφορος Ελέγχου Κρ, Ενισχύσεων, Λεμεσού,eforos elegchou kr, enischyseon, lemesou