Εύκολα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Απόλλων Σμύρνης

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» γρήγορα το τρίποντο με δυο πέναλτι στο πρώτο 20λεπτο και εν συνεχεία έχασε οκτώ καθαρές ευκαιρίες για σκορ - μαμούθ, καθώς ο Νταβίνο Βέρχουλστ ήταν σε εκπληκτική μέρα και οι Πράσινοι απελπιστικά άστοχοι στην τελική προσπάθεια εναντίον του Απόλλωνα.

Το Τριφύλλι μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε από την αρχή τον Απόλλωνα και στο 13' άνοιξε το σκορ. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος από την άσπρη βούλα νίκησε τον Βέρχουλστ και έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ τέσσερα

λεπτά αργότερα και πάλι από την εσχάτη των ποινών, αυτή την φορά ο Αϊτόρ, εκτέλεσε το τέλειο πέναλτι και έβαλε ισχυρά θεμέλια για το πέρασμα της ομάδας του από την Ριζούπολη. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, οι πράσινοι βρήκαν δύο γκολ, σε ένα ιδανικό σενάριο.

Οι φιλοξενούμενοι και με τον Απόλλωνα να πρέπει να παίξει πιο επιθετικά, άρα να αφήσει και περισσότερους χώρους, είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και τρίτο γκολ αλλά ήταν εντελώς πρόχειροι στην τελική τους προσπάθεια. Ο Γκατσίνοβιτς στο 32' και ο Ιωαννίδης στο 36' θα μπορούσαν να έχουν... καθαρίσει το ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας, όπως ήταν λογικό πήρε περισσότερα ρίσκα και ο Παναθηναϊκός που είναι μια πολύ καλή ομάδα στο επιθετικό τρανζίσιον βρήκε αρκετές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ είτε λόγω του εξαιρετικού Βέρχουλστ είτε λόγω της προχειρότητας και της ατσαλοσύνης των παικτών του Γιοβάνοβιτς.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 53', ο Αϊτόρ στο 57', ο Παλάσιος στο 62', ο Χατζηγιοβάνης στο 79' και το 85' δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό, κάτι που τελικά έκανε εις βάρος της ομάδας του ο Μπαξεβανίδης στο 87' μετά από γύρισμα του Αϊτόρ και προβολή με εντελώς λάθος τοποθέτηση του σώματος.

Το 3-0 έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση για τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης, με τον Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις να χάνει το άχαστο, αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα