Έφερε αντιδράσεις από τους δασκάλους η θεσμοθέτηση εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Την αντίδραση των δασκάλων προκάλεσε η απόφαση της Βουλής για την θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας την απόφαση η πρόεδρος της οργάνωσης των δασκάλων, ΠΟΕΔ, Ρέα Παπαγεωργίου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook πως κατατέθηκε ένσταση εκ μέρους τους.

Διαβάστε: Η Βουλή ψήφισε τους κανονισμούς για θεσμοθέτηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

«Στη μοναδική

συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, όπου κλήθηκαμε για να ενημερωθούμε για τον τροποποιητικό κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, καταθέσαμε την ένστασή μας για τη θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως αυτή προτάθηκε από την Αρμόδια Αρχή. Η εν λόγω τροπολογία ελλοχεύει τεράστιο κίνδυνο παραβίασης της ιδιωτικότητας των συμμετέχοντων υποκειμένων, δηλαδή των παιδιών και των εκπαιδευτικών και δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική βάση και κανένα επιστημονικό ερευνητικό δεδομένο που να αποδεικνύουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της όποιας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προς παιδιά ηλικιών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Σημειώνεται, ακόμα, ότι δεν προηγήθηκε καμία δημόσια διαβούλευση», έγραψε.

Από πλευράς το ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, έγραψε πως «χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο έτρεξε το ΥΠΠΑΝ στη Βουλή και ψήφισαν σήμερα νομοσχέδιο με το οποίο νομιμοποιούν στην ουσία την ζωντανή μετάδοση μαθημάτων μέσα από τις τάξεις, με τις ευλογίες της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των Κομμάτων.

Θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση από τις εκπαιδευτικές Οργανώσεις για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία δημιουργεί νέα απαράδεκτα δεδομένα τα οποία δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα