Ευχές ΗΠΑ προς Κ.Δ για την 1η Οκτωβρίου – Η αναφορά στο Κυπριακό

Ευχές για την ημέρα ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (1η Οκτωβρίου) εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω δελτίου Τύπου το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα (28/9).

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ συγχαίρει τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 58η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πομπέο κάνει λόγο για ισχυρούς δεσμούς φιλίας των ΗΠΑ με την

Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση προσβλέπουν στην επέκταση των διμερών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών.

Αναφορά στην ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται και στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες λύσεις εντός της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ:

"Εκ μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συγχαίρω τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας σας.

Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ισχυροί. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία για την επέκταση των διμερών εμπορικών σχέσεων μας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα και την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες που έχουν αναλάβει οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και πιστεύει ότι μια λύση στο διχασμό του νησιού θα φέρει την ειρήνη και την ευημερία σε όλους τους Κύπριους.

Εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές σας σε εσάς καθώς γιορτάζετε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας σας".

Keywords
Τυχαία Θέματα