ΕΕ: Ψηφιακή μετάβαση

Στο 11ο επεισόδιο της εκπομπής «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», η Άννα-Μαρία Ευτυχίου μας μεταφέρει όλα τα νέα για την ψηφιακή μετάβαση στην Ευρώπη και συγκεκριμένα για  τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που αλλάζει τον κόσμο με πρωτοφανή ταχύτητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι υπερυπολογιστές αναμένεται να μεταμορφώσουν τις ζωές μας σε όλους τους τομείς. Το Πρόγραμμα για την Ψηφιακή Ευρώπη θα καλύψει όλη την χρονική περίοδο από το 2021 έως το 2027 και θα επενδύσει 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε ψηφιακές

λύσεις που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό των ευρωπαικών κοινωνιών και οικονομιών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 42% των πολιτών της ΕΕ παρουσιάζει ελλείψεις σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες, την ώρα που ο ψηφιακός τομέας παίζει κεντρικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές της ΕΕ. Ιδιαίτερα πλέον η κρίση του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη για βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων κι άρα μακροπρόθεσμα αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Δείτε την εκπομπή «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα» για περισσότερες πληροφορίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα