ΕΕ: Πιστοποιητικό εγγραφής για το Φεστιβάλ Κολοκασιού

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «η φράση ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΟΚΑΣΙΟΥ® έχει εγγραφεί ως Εμπορικό Σήμα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό εγγραφής καθώς και σχετική δημοσίευση στην έκδοση Δελτίου Εμπορικών Σημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Trade mark Bulettin) με αρ. 2017/098. Την πιστοποίηση ολοκλήρωσε το Δικηγορικό Γραφείο Σταύρου Π. Χρυσταλλένου για λογαριασμό του Δήμου Σωτήρας».

Προστίθεται ότι «η πιστοποίηση

του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΟΚΑΣΙΟΥ® δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Σωτήρας για αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της φράσης και τα ανάλογα δικαιώματα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Η εγγραφή του εμπορικού σήματος γίνεται μετά από ένα σχεδόν χρόνο από την πιστοποίηση τον περασμένο Αύγουστο των τοπικών προϊόντων της Σωτήρας "Κολοκάσι Σωτήρας" και "Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας" ως Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «τον Αύγουστο του 2016 έχει κατακτήσει την πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης για τα προϊόντα «Κολοκάσι Σωτήρας» και «Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας» (Π.Ο.Π.), ενώ το Κολοκάσι έχει βραβευτεί το 2015 ως Καλύτερο Γεωργικό Προϊόν κατά τα Βραβεία Γαστρονόμος».

Από το 1978 η Σωτήρα διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολοκασιού, το οποίο αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ της Κύπρου, ενώ από το 2014 διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια η «Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού Σωτήρας» που εντάσσεται στα πλαίσια προώθησης του προϊόντος από τον Δήμο και την Οργάνωση παραγωγών Σωτήρας.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Σωτήρας ανακοινώνει ότι «το φετινό 42ο Φεστιβάλ Κολοκασιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας και το μουσικό πρόγραμμα θα εμπλουτίσει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα