ΕΕ: Εργασιακά και μετανάστευση στο συνέδριο Συνδικάτων

Θέματα απασχόλησης και προώθηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, το καυτό ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ καθώς και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και κοινωνικής Ευρώπης, θα συζητηθούν στο 13ο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΚ, οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την Τρίτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και ο ρόλος των ευρωπαϊκών συνδικάτων, με στόχο την ουσιαστική προώθηση των δημοκρατικών

αξιών.

Κατά την εναρκτήρια τελετή χαιρετισμούς, απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως αναφέρεται, στην παρέμβασή του ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνει την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων και ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας, ενώ θα προταθούν νέοι κανόνες όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίοι δεν θα μπορούν να «προσαρμόζονται επί το δυσμενέστερο» για τους εργαζόμενους.

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, συμμετέχουν 509 σύνεδροι από 90 συνδικαλιστικές οργανώσεις 39 χωρών, περιλαμβανομένων των 28 της ΕΕ. Την ΣΕΚ εκπροσωπούν ο ΓΓ Νίκος Μωυσέως και ο αναπληρωτής ΓΓ Ανδρέας Μάτσας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα