Καταγγελίες κατά Λουρουτζιάτη από Γενικό Ελεγκτή για το ΣΑΛ

Καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου Λάρνακας και Προέδρου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Ανδρέα Λουρουτζιάτη για παράνομες παρεμβάσεις και υπέρβαση εξουσίας σχετικά με πληρωμές προς εργολάβους αλλά και εργασίες στο αποχετευτικό Λάρνακας, φαίνεται να περιλαμβάνει η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε πως δεν πρόκειται περί έκθεσης αλλά περί πολυσέλιδης επιστολής του γραφείου του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία ζητούνται εξηγήσεις,

σχόλια και απαντήσεις επί συγκεκριμένων ερωτημάτων.

«Το πρόσωπο μου αφορούν μόνο δύο σημεία τα οποία είναι τα εξής», ανέφερε ο Αντρέας Λουρουτζιάτης:

Οδηγία που είχα δώσει για να γίνει μια επάλειψη ενός μέρους της Γρίβα Διγενή μήκους 30 μέτρων, το οποίο είναι κομβικό σημείο. Ακριβώς για αυτό εξήγησε και επειδή έγιναν κάθετες και οριζόντιες εκσκαφές, έδωσα οδηγία να γίνει ολική επάλειψη και όχι μερική, όμως πάντοτε με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Ενημέρωση που είχε από την Υπηρεσία την Μεγάλη Πέμπτη του 2013, ότι ένας εργολάβος αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους του. «Για να μην μείνουν απλήρωτοι την Αγία Εβδομάδα, έδωσα οδηγίες για να εκδοθεί πιστοποιητικό για πρόωρη καταβολή μέρους της εργασίας λιγότερης από όση είχε διεκπεραιωθεί και να αποκοπεί από το επίσημο πιστοποιητικό στο τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο Αντρέας Λουρουτζιάτης αναφέρει ότι ετοιμάζει την απάντηση του προς την Ελεγκτική Υπηρεσία και σύντομα θα την αποστείλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα