Εδραίωση στην κορυφή για τον Παφιακό

ΒΟΛΕΪ
«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι, νίκες και για ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση

Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο πρωτοπόρος Green Air Παφιακός, ο οποίος ως τυπικά φιλοξενούμενος κέρδισε για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας στο «Αφροδίτη» τη φιλότιμη Ε.Ν. Παραλιμνίου με 0-3 σετ.

Με τη νίκη αυτή οι «μπλε» προηγούνται στη βαθμολογία με 20 βαθμούς. Οι «βυσσινί», που δέχθηκαν την 8η σερί ήττα, πάλεψαν στο δεύτερο σετ.

Παίζοντας σοβαρά ο Green Air Παφιακός δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο σετ με 16-25 και να προηγηθεί με 0-1 σετ. Ο κόουτς Μ. Γκρέσιτς προέβη σε αλλαγές στην εξάδα του χρησιμοποιώντας τους Ανθή, Σωκράτους και Κωνσταντινίδη αντί των Ευσταθίου, Οικονομίδη και Βερίσιμο.

Στο δεύτερο σετ οι «βυσσινί» αντέδρασαν και έπαιξαν σαν ίσος προς ίσον με τους «τυπικά» γηπεδούχους. Ο αγώνας πρόσφερε θέαμα με τον Green Air Παφιακό να κερδίζει με 20-25 και να αυξάνει το υπέρ του σκορ σε 0-2 σετ.
Η ομάδα του Γκρέσιτς παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή στο τρίτο σετ και το καθάρισε εύκολα με 13-25, κερδίζοντας ταυτόχρονα με 0-3 σετ.

«Ερυθρόλευκη» καταιγίδα
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, μια συγκλονιστική Νέα Σαλαμίνα κέρδισε την Ομόνοια με 3-1 σετ και την έπιασε στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς. Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα συνέχισε από εκεί που έμεινε στο τέλος του 2016 και τη νίκη της επί της Αναγέννησης Δερύνειας με 3-0. Η Ομόνοια προβλημάτισε και δέχθηκε την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ μπήκε με το αριστερό στο 2017.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Αντώνη Κωνσταντίνου παρουσιάστηκαν ανώτεροι στο πρώτο σετ και το «καθάρισαν» με 25-19 και προηγήθηκαν με 1-0, απέναντι σε μια Ομόνοια που προβλημάτισε. Σε υψηλά επίπεδα έφθασε η ποιότητα του δεύτερου σετ, αφού οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα για να το κατακτήσουν. Τελικά, η Ομόνοια κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει το σετ με 22-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα και έγιναν πολλές μάχες με τελική νικήτρια την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με 25-23 κάνοντας το 2-1 σετ. Η Ομόνοια έχασε στις λεπτομέρειες το σετ.

Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου ήταν εντυπωσιακή στο τέταρτο σετ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους «πράσινους». Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν φοβερό βόλεϊ και κέρδισαν με 25-15 εξασφαλίζοντας τη μεγάλη νίκη με 3-1 σετ.

Νίκες για ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεπέρασαν τον αντίπαλό τους (σ.σ. βρίσκονται στην 6η θέση) και προσβλέπουν στην τετράδα. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το καθοριστικό πρώτο σετ στον κρίσιμο για την τετράδα αγώνα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν πιο ομάδα στα κρίσιμα σημεία και αφού αντιμετώπισαν τα ατού της Pokka ΑΕ Καραβά κέρδισαν το σετ με 25-21. Η ομάδα του Καραβά έχασε το σετ στις λεπτομέρειες λόγω κακών επιλογών.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο σετ, αφού το πάνω χέρι απέκτησαν οι «κιτρινόμαυροι» που κέρδισαν με 20-25 και έβαλαν νέα δεδομένα στον αγώνα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε λάθη και δεν μπόρεσε να εδραιώσει το προβάδισμά του. Πλήρως ισορροπημένος ήταν ο αγώνας στο τρίτο σετ, με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει με 25-23 και να παίρνει προβάδισμα με 2-1 σετ. Το 2-1 υπέρ του έδωσε ψυχολογικό ντοπάρισμα στον ΑΠΟΕΛ, που παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ στο τέταρτο σετ κέρδισε με 25-15 κερδίζοντας και τον αγώνα με 3-1 σετ.

Τέλος, η Ανόρθωση επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης (25-12, 25-16, 26-24). Όπως δείχνει και το τελικό σκορ, η νίκη της «Κυρίας» ήταν εύκολη, αφού μόνο στο τρίτο σετ η φιλοξενούμενη Αναγέννηση κατάφερε να είναι ανταγωνιστική.

Δράση στο γυναικείο
Για το γυναικείο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας θα γίνουν σήμερα τρεις αναμετρήσεις για την 11η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα
Ολυμπιάδα Ν.-ΘΟΙ Αυγόρου 21:15
Αναγέννηση Δερ.-ΑΕΚ 20:00
Απόλλων-Ανόρθωσις 20:00

Keywords
Τυχαία Θέματα