Έδρα Λεμεσού: Όλα δείχνουν νέο αδιέξοδο

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται η συζήτηση για τη βουλευτική έδρα της Αλληλεγγύης.

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται το θέμα της έδρας του Βουλευτή της Αλληλεγγύης Γιώργου Παπαδόπουλου, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, που ψήφισαν τον νόμο για την ανάκτηση της έδρας από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, δεν συγκεντρώνουν τις 37 ψήφους (για 55 έδρες) που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουν με τροποποίηση του Συντάγματος.

Το θέμα της έδρας συζητείται στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων, στην οποία παρίσταται και ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Οι

πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος συμμετέχει στη Σύσκεψη, τοποθετείται υπέρ της θέσης ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα, ζητά, όμως, η όποια τροποποίηση του Συντάγματος, έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να καλύπτει και τη Συμμαχία Πολιτών που εισήλθε στη Βουλή με 3 έδρες, αλλά στο παρόν στάδιο αντιπροσωπεύεται στη Βουλή μόνο με μία έδρα, αυτήν του κ. Λιλλήκα.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζητά ισχύ της προαναφερθείσας αρχής και στις έδρες της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, από τους κόλπους της Συμμαχίας Πολιτών, ΔΗΣΥ (18), ΑΚΕΛ (16), Αλληλεγγύη (2) και Γιώργος Λιλλήκας συγκεντρώνουν 37 ψήφους, που εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας γνωματεύσει ότι οι ψήφοι των 2/3 των Βουλευτών που απαιτούνται για την τροποποίηση του Συντάγματος υπολογίζονται στους 55 Βουλευτές που κατέχουν αυτή τη στιγμή κοινοβουλευτική έδρα, μπορούν να τροποποιήσουν το Σύνταγμα, ώστε οι έδρες να ανήκουν στα κόμματα και όχι στους Βουλευτές, με αναδρομική ισχύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα