ΕΔΕΚ: Ο ΠτΔ απέκρυψε στοιχεία από τον απολογισμό του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε για ακόμα μια φορά να εξωραΐσει τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, τόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου με ανακοίνωση για τη διάσκεψη τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η κ. Βασιλειάδου επισήμανε ότι η ΕΔΕΚ εκτιμά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αναγνώρισε το τεράστιο λάθος που διέπραξε με το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων. Η αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ

δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκρυψε για μια ακόμα φορά σημαντικά στοιχεία όπως:

Γιατί δεν διαπραγματεύτηκε εναλλακτικό σενάριο με το Γιούρογκρουπ όπως καταγράφεται σε δήλωση της Κομισιόν 20 Μαρτίου 2014;

Γιατί πρότεινε κούρεμα καταθέσεων περιλαμβανόμενων και των κάτω των 100.000 όταν ο ίδιος στη Βουλή ψήφισε νομοθεσία που της προστάτευε;

Πως δικαιολογείται να διαβεβαιώνει, τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και ο τότε υπουργός οικονομικών, ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα και την ίδια στιγμή πρόσωπα του στενού του κύκλου μετέφεραν τεράστια κεφάλαια στο εξωτερικό;

Γιατί καθυστερεί η πλήρης διερεύνηση του θέματος;

Όσον αφορά το θέμα των αξιογράφων, η κ. Βασιλειάδου τονίζει ότι είναι προφανής η προσπάθεια εξαπάτησης των κατόχων αξιογράφων. Ο Πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνσωσγ της ΕΔΕΚ, αθέτησε τις κατ’ επανάληψη δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι τους, ακόμα και γραπτώς με κύριο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων τους στις Προεδρικές Εκλογές του 2013. "Τρία χρόνια μετά και παρά το γεγονός ότι υπήρχε πρόνοια στο μνημόνιο για αποκατάσταση της αδικίας, εντούτοις δεν έχει κάνει οτιδήποτε. Αφού, όπως λέει, η Κύπρος δεν βρίσκεται πια στο μνημόνιο γιατί δεν εξήγγειλε συγκεκριμένες προθέσεις"; διερωτήθηκε η αντιπρόεδρος του Κινήματος.

Όσον αφορά το ΓΕΣΥ, η κ. Βασιλειάδου διερωτάται αν "έχει συνειδητοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της δημόσιας υγείας; Με την αδυναμία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού να εκτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους καθώς επίσης και τη δραματική επιδείνωση στην ποιότητα της προσφερόμενης περίθαλψης προς τους ασθενείς. Η άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ ήταν ακόμα ένας μνημονιακός όρος προς όφελος των πολιτών αλλά και αυτός, τρία χρόνια μετά την υπογραφή του μνημονίου και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί".

Για το θέμα της ανεργίας η αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε ότι "ο Πρόεδρος φαίνεται να ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέραν των 50.000 ανέργων και άλλοι περίπου 50.000 συμπολίτες μας υπο-απασχολούνται με μισθούς 300 και 400 ευρώ".

Τέλος η κ. Βασιλειάδου σχολίασε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο για την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, δεν παρεμπόδισε την πακετοποίηση και πώληση δανείων σε τρίτους (αντίθετα την προώθηση, όπως και τις εκποιήσεις), δεν βοήθησε στο θέμα της σωστής αναδιάρθρωσης των δανείων, δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο έναντι της τραπεζικής αυθαιρεσίας, δεν έλαβε κανένα μέτρο για να αποτρέψει την πώληση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της πατρίδας μας σε ξένους.

"Και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πακέτο μέτρων ανταπόδοσης προς τους πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν να συμβάλουν με βαριές φορολογίες για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων και ασύδοτης λειτουργίας των τραπεζών υπό την προστασία και την κάλυψη κυβερνώντων, πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσώπων", σχολίασε η αντιπρόεδρος του Κινήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα