ΕΔΕΚ: Να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια της ΕΕ για επαναπατρισμό μεταναστών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ σχετικά με το μεταναστευτικό. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο σαφής διαχωρισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, θα μειώσει τον τεράστιο αριθμό μεταναστών από τρίτες χώρες

Ο σαφής διαχωρισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, είναι ένας από τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να μειωθεί ο τεράστιος αριθμός μεταναστών από τρίτες χώρες που βρίσκονται ή που αναμένονται στην Κύπρο, με βάση τις

μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας.

Στόχος θα πρέπει να είναι, να εξετάζονται αιτήματα ασύλου, μόνο από μετανάστες από εµπόλεμες ζώνες ή από χώρες όπου κινδυνεύει η ζωή τους λόγω εθνολογικής ή θρησκευτικής προέλευσης.

Και αυτό γιατί, δυστυχώς, η πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών κάνει κατάχρηση των διαδικασιών υποβολής αίτησης ασύλου με σκοπό να εξασφαλίσουν τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει η όλη διαδικασία.

Πρέπει επίσης να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για επαναπατρισμό οικονομικών μεταναστών από αφρικανικές χώρες.

Και να παταχθεί αποφασιστικά η αδήλωτη εργασία, η οποία ωθεί παράνομους οικονομικούς μετανάστες να παραμένουν στην Κύπρο, εφόσον διαβιούν στοιχειωδώς, αλλά και δημιουργεί μια κατηγορία εργαζομένων χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση και μια κατηγορία εργοδοτών που επωφελούνται παρανομώντας και στερούν έσοδα από την πολιτεία.

Τέλος, το παράδειγμα των ενεργειών της πολιτείας στη Χλώρακα, πρέπει να επεκταθεί σε όλη την Κύπρο, για να αποφευχθούν φαινόμενα γκετοποίησης.

Στόχος της ΕΔΕΚ είναι να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στην υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια, τον κοινωνικό ιστό, τη δημογραφία και την οικονομία και στο ηθικό καθήκον να προσφερθεί φιλοξενία και προστασία σε συνανθρώπους μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα