Έχει υψηλές βλέψεις και το δείχνει

Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε σπουδαίο διπλό σπάζοντας το αήττητο των «κιτρινοπράσινων», που δικαίως διαμαρτύρονται για τη φάση του 84’

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, πλούσιο σε φάσεις και θέαμα, η Νέα Σαλαμίνα έφυγε από το ΓΣΖ με τους τρεις βαθμούς, έφτασε στους 13 βαθμούς, σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση και απέδειξε ότι ο στόχος της εξάδας μόνο όνειρο δεν είναι. Η ομάδα του Ντε Γιόνγκε εκμεταλλεύθηκε πλήρως

τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και έστειλε μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δέχτηκε την πρώτη της φετινή ήττα, αφού δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του εκπληκτικού χθες Στέινμπορς. Πάντως οι «πρασινοκίτρινοι» εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του Δημήτρη Μασία, ο οποίος δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι στη φάση του 84’, ενώ έδειξε αρκετή ανοχή στον πειθαρχικό έλεγχο.

Η ΑΕΚ ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από αριστερά να γίνει απειλητική μπροστά από την εστία του Στέινμπορς. Στο ίδιο διάστημα η Νέα Σαλαμίνα αμυνόταν καλά, ενώ έδειχνε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις (6’, 7’ Μακρίεφ).

Σταδιακά, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν άρχισε να ανεβάζει στροφές, να πιέζει τον αντίπαλο και να ψάχνει το γκολ, κυρίως από συνεχόμενα κόρνερ, ώστε να «λυθούν» τα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Στο 17’ είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν σε ένα μπέρδεμα στην περιοχή των φιλοξενουμένων δεν βρέθηκε κανείς ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» έδιναν περισσότερη έμφαση στην άμυνα, αφού δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να γίνουν απειλητικοί. Ωστόσο ήταν αυτοί που έφτιαξαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 25’ ο Τσίνα έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, ο Αντόρνο έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Τόνιο ήταν σε ετοιμότητα, δεν αιφνιδιάστηκε και μάζεψε την μπάλα.

Ο Μακρίεφ «πάγωσε» το ΓΣΖ
Μάλιστα, στο 30’ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μακρίεφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, «τσίμπησε» την μπάλα πριν τον ανατρέψει ο Τόνιο, με τον Δημήτρη Μασιά να δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την εσχάτη των ποινών.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να πιέζει την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να μπορεί να φανεί απειλητική. Αντίθετα, η Ν. Σαλαμίνα με πολύ καλή τακτική, αφού είχε «εγκλωβίσει» τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων, προκαλούσε αναστάτωση στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία έδειχνε ευάλωτη. Από λάθος προήλθε η νέα μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο 37’, όταν ο Αντόρνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.

Ο Τομάς είχε το «κλειδί»
Εκεί που φαινόταν ότι η Σαλαμίνα θα πήγαινε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, ο Τομάς είχε διαφορετική άποψη. Αφού αρχικά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 40’, όταν από την καρφωτή κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Στέινμπορς, ένα λεπτό αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από μπαλιά του Καταλά, ο Τομάς στην κίνηση με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των φιλοξενουμένων και έκανε το 1-1.

Τέλεια αντεπίθεση και 1-2
Με την έναρξη της επανάληψης ο Τόμας Κρίστιανσεν πέρασε στο παιχνίδι τον Ορτίθ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιθετικότητα της Νέας Σαλαμίνας από το αριστερό άκρο.

Ήταν όμως και πάλιν οι «ερυθρόλευκοι» αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Κούλη Παύλου. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, αφού προηγουμένως έκλεψαν την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, βρέθηκαν τρεις παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Ο Άντιτς έκανε την παράλληλη μπαλιά, η μπάλα έφτασε στον Παύλου, που με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίκτυα του Τόνιο κάνοντας το 1-2.

Η ΑΕΚ προσπάθησε στη συνέχεια να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και απείλησε δύο φορές την εστία του Στέινμπορς. Στο 56’ με Τομάς και στο 57’ με Μοντέιρο, χωρίς όμως να καταφέρουν να «νικήσουν» τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας.

Έβαλε πίεση, αλλά...
Ο τεχνικός της ΑΕΚ βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται και θέλοντας να βάλει περισσότερη πίεση στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε στο παιχνίδι τον Κάντε και λίγο αργότερα τον Εγγλέζου. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 20λεπτο έβαλαν αρκετή πίεση στους αντιπάλους, χωρίς όμως να μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα του Στέινμπορς. Στο 78’ έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Ζάρκοβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ έδιωξε την τελευταία στιγμή με γυριστό τακουνάκι, προ της γραμμής του τέρματος. Στο 81’ ο Στέινμπορς δήλωσε και πάλι «παρών», όταν μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου έπεσε στη σωστή γωνία και με τα ακροδάκτυλά του έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Αντί για πέναλτι έμεινε με 10!
Στο 84’ έγινε η φάση που θα συζητηθεί. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Μάρτσιεφ στον Καταλά, με τον κ. Μασιά να δείχνει παίζετε και τον τηλεοπτικό φακό να μην τον δικαιώνει, αφού φάνηκε ότι υπήρξε σπρώξιμο. Στην αντεπίθεση ο Σεράν σταμάτησε αντικανονικά τον Μακρίεφ και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι «ροκάνισαν» τον χρόνο, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη, ενώ στις καθυστερήσεις πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια οι Τσίνα και Τόνιο (διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι).

ΑΕΚ 1
41’ Τομάς
Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2
29’ Μακρίεφ (πεν.), 51’ Κ. Παύλου

ΑΕΚ: Τόνιο, Μαρτσίνιακ, Σεράν, Μιντίκκης (46΄ Ορτίθ), Καταλά, Λαρένα (71΄ Εγγλέζου), Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τέτε, Μοντέιρο, Άλβες (58΄ Κάντε).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στέινμπορς, Άντιτς, Ζάρκοβιτς, Τσίνα, Τσιγκουΐνι, Κούσουλος, Τσούρτσουριτς (85΄ Μπάμπα), Σκοπελίτης, Αντόρνο (81΄ Γκράιμς), Παύλου (71΄ Μάρτσεφ), Μακρίεφ.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σεράν (2η κίτρινη), Τόνιο (2η) - Τσίνα (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοντέιρο, - Άντιτς, Αντόρνο, Κούσουλος, Σκοπελίτης (4η), Μακρίεφ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Μασιάς
ΒΟΗΘΟΙ: Μάριος Δημητριάδης, Αθηνόδωρος Ιωάννου, Στέλιος Νικήτα (4ος)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ: Κώστας Ψευδιώτης, Νεόφυτος Νεοφύτου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχάλης Ιωάννου

Διαφορετικά τα συναισθήματα
Απογοητευμένος από την πρώτη φετινή ήττα παρουσιάστηκε ο Τόμας Κρίστιανσεν, ενώ πανευτυχής για την αναρρίχηση της Νέας Σαλαμίνας στην τέταρτη θέση παρουσιάστηκε ο Ντε Γιόγκε.

Τόμας Κρίστιανσεν: «Συγχαρητήρια στη Νέα Σαλαμίνα, ήταν ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο. Αν δεν κάνεις καλό παιχνίδι σε τέτοια παιχνίδια και όταν η κατάσταση δεν είναι στα χέρια σου, είναι δύσκολο. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες για την ήττα, έχω στο νου μου ένα όνομα, αλλά δεν θα το αναφέρω, το σημαντικό είναι η προσπάθεια των παικτών μου να γυρίσουν τον αγώνα, είχαμε τις ευκαιρίες αλλά όχι την τύχη, πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα και να ετοιμαστούμε για το επόμενο. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, δεν είχαμε την πίεση που θέλαμε κυρίως στην επαναφορά, κάπου είχαμε πρόβλημα και στις αντεπιθέσεις της Νέας Σαλαμίνας».

Ντε Γιόγκε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη μας σήμερα, κερδίσαμε μία καλύτερη ομάδα από εμάς, προετοιμαστήκαμε καλά για το σημερινό παιχνίδι. Ξέραμε ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε μικρούς χώρους, γι’ αυτό και θα έπρεπε να ήμασταν αρκετά μαζεμένοι για να το πετύχουμε αυτό απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Λάρνακας. Καταφέραμε να σκοράρουμε και στην αντεπίθεση. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες ότι έπρεπε να παλέψουν και να τρέξουν περισσότερο, κυρίως στα τελευταία 10 λεπτά δεν ήμουν περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε, καταφέραμε όμως να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Φυσικά στο τέλος για να κερδίσεις μία μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι και λίγο τύχη, την οποία και είχαμε, είμαστε περήφανοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα