Ε.Χαραλαμπίδου: Γι αυτό προσέφυγα στην GRECO

Τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στην GRECO από την προηγούμενη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναδείχθηκε ουσιαστικά το ζήτημα στον χώρο της Δικαιοσύνης, με την δημοσιοποίηση της 6σελιδης επιστολής με καταγγελίες από τον Νίκο Κληρίδη ανέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου στο Μεσημέρι και Κάτι.

Η κ.Χαραλαμπίδου σχολιάζοντας και την πρώτη απάντηση του ιδίου του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ότι κάποιος ανεξάρτητος έπρεπε να μπει να αξιολογήσει την κατάσταση αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ένας

νίπτει τας χείρας του, ο άλλος θεωρεί ότι επηρεάζονται τα δικά του τσιφλίκι».Η κ.Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι εκπρόσωποι της GRECO επικοινώνησαν από χθες σε κυβερνητικό επίπεδο αμέσως μετά την επικοινωνία της ιδίας με τον εκπρόσωπό της.

Η βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του Ανώτατου, οι οποίοι όπως τόνισε «μπάζουν» με χίλιους τρόπους.

«Επικαλούμαι τη νοημοσύνη των Κυπρίων. Οι κανονισμοί σημείωσε έλεγαν ότι υποχρεούται να πει το όλο περιβάλλον ο Δικαστής και τι σχέση είχε το παιδί του με συγκεκριμένη υπόθεση, το μέγεθος της νομικής φίρμας που εργαζόταν».

«Πριν το χαστούκι της υπόθεσης Νίκολας, εμφανίζονταν και τα παιδιά τους. Μετά εμφανίζονταν οι εργοδότες τους».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εκ μέρους της κ.Χαραλαμπίδου στη μη δημοσιοποίηση του ζητήματος την μέρα που αναδείχθηκε από το κρατικό κανάλι καθώς επίσης και από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου «δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις. Όφειλε πριν την δίκη να δηλώσει τον συμβιβασμό που έγινε με τους συγγενείς πρώτου βαθμού. Εμείς στη Βουλή τα δηλώνουμε. Κάποιοι από εμάς που έχουν συγγενείς δικηγόρους έχασαν μεγάλες υποθέσεις», ανέφερε.

«Καταλαβαίνω την αγανάκτηση που νιώθει ο κάθε πολίτης», είπε καταληκτικά η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

«Το πήρα πάνω μου το θέμα της GRECO και ήμουν έτοιμη να κριθώ γι’ αυτό. Υπάρχουν εξαίρετοι νομικοί σε αυτόν τον τόπο. Αντιλαμβάνομαι δυσκολίες λόγω της απόλυτης εξουσίας του Ανωτάτου και λόγω υποχρέωσης των μεγάλων δικηγόρων να εμφανιστούν ενώπιόν του. Ήρθε η ώρα είπε κλείνοντας η κ.Χαραλαμπίδου να αναμετρηθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό ο καθένας χωριστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα