Εμπλοκή στη μετακίνηση του υγραερίου στο Βασιλικό- Τι απαντούν οι εταιρείες

Ενώ οι διαδικασίες μετακίνησης των υγρών καυσίμων προς το Βασιλικό προχωρούν κανονικά, φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή με το υγραέριο, κάτι που αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Υπουργικής Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί τις υπό αναφορά διαδικασίες σε πολιτικό επίπεδο.

Οι απόψεις ήταν αρνητικές ως προς την εξέταση της αίτησης της κοινοπραξίας εταιρειών υγραερίου για άδεια οικοδομής, με το αιτιολογικό ότι η κοινοπραξία

σχεδιάζει την ανέγερση μεγάλης δεξαμενής, χωρητικότητας 3500 κυβικών μέτρων, ο όγκος της οποίας, σε περίπτωση ατυχήματος, θα επεκτείνει τον κίνδυνο εντός των γειτονικών κοινοτήτων.

 Από την πλευρά της, η κοινοπραξία εταιρειών υγραερίου απορρίπτει το αιτιολογικό, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο για δεξαμενή τέτοιας χωρητικότητας.

  Στη συνεδρίαση της υπουργικής Επιτροπής συμμετείχαν οι υπουργοί Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και δόθηκαν οδηγίες όπως διευκρινιστεί το συντομότερο το ζήτημα.

Θυμίζουμε, ότι το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από την κυβέρνηση προνοεί μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου από τη Λάρνακα μέχρι το τέλος του 202Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα