Ε. Γιολίτη: Κανένα ασυμβίβαστο κατά τη νομική μου κρίση

Τη θέση ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο σε σχέση με την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου του Δ.Σ. της ΑΗΚ, διατύπωσε η παραιτηθείσα από την εν λόγω θέση Έμιλυ Γιολίτη. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε,ότι η ενημέρωση της Επιτροπής έγινε από την ίδια, για σκοπούς διαφάνειας κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Γιατί αναλάβατε ενώ γνωρίζατε πως είχατε ασυμβίβαστο;

Δεν υπάρχει κατά τη νομική μου κρίση, και

κατά την κοινή λογική ομολογουμένως, κανένα ασυμβίβαστο. Η ενημέρωση προς την Επιτροπή έγινε για σκοπούς διαφάνειας κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου.

Ενημέρωσα πως έχω πελάτες οι οποίοι είναι πελάτες και της Αρχής, και λόγω της έκτασης του φορτίου που ζήτησαν, το προηγούμενο ΔΣ της ΑΗΚ το 2018, αποφάσισε την ανέγερση υποσταθμού για να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησής τους.

Για να ξεκαθαρίσω, οι πελάτες μου δεν είναι ούτε ανταγωνιστές, ούτε συνεργάτες, ούτε προσφοροδότες της ΑΗΚ, ούτε λειτουργούν σε παρεμφερείς με την ενέργεια τομείς. Οι πελάτες μου ήθελαν ηλεκτροδότηση του έργου τους και στράφηκαν στον μόνο, προς το παρόν, πάροχο ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο. Είναι δηλαδή πελάτες της ΑΗΚ, όπως είμαστε όλοι μας.

Είχατε τρόπους να παρέχετε προνομιακή μεταχείριση στους πελάτες σας από τη θέση της Προέδρου της ΑΗΚ;

Η ΑΗΚ είναι δημόσιος ρυθμιζόμενος οργανισμός, άρα το ΔΣ δεν έχει την ευχέρεια να εξασφαλίσει για κανένα πελάτη προνομιακή μεταχείριση. Στα επί μέρους θέματα υλοποίησης δήλωσα από την αρχική μου επιστολή την πρόθεσή μου να εξαιρούμαι από το ΔΣ, πράγμα που έπραξα.

Γιατί παραιτείστε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας;

Η επιστολή μου προς την Επιτροπή Ασυμβίβαστου στάλθηκε τον Ιανουάριο, με την ανάληψη των καθηκόντων μου. Το εύρημα ασυμβίβαστου ανακοινώθηκε σήμερα, 3 Ιουλίου, έξι μήνες μετά. Την ερώτηση αυτή θα πρέπει να την απευθύνετε στην Επιτροπή.

*Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Η Καθημερινή"

Keywords
Αναζητήσεις
ασυμβίβαστο γιολιτη
Τυχαία Θέματα