Δυτική Όχθη: Εβραία έποικος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά ισραηλινών στρατιωτών

Εβραία έποικος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι την πυροβόλησαν στα κάτω άκρα τραυματίζοντάς την βαριά.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, οι ανακριτικές αρχές θα κληθούν να διαπιστώσουν εάν η 40χρονη έποικος, που ήδη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλα έχει διαφύγει τον κίνδυνο μέχρι στιγμής, πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα ή επιθυμούσε να αυτοκτονήσει.

Πριν από ενάμισι μήνα, μια ακόμα Εβραία έποικος, έστρεψε το πιστόλι της κατά στρατιωτικής δύναμης στα περίχωρα

της Χεβρώνας φωνάζοντας στα αραβικά την κραυγή «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της επί τόπου από στρατιωτικά πυρά. Στη συνέχεια, οι ανακριτικές αρχές του στρατού διαπίστωσαν ότι η δράστης είχε αποφασίσει να θέσει τέλος στη ζωή της.

Το σημερινό ασυνήθιστο γεγονός συνέβη στον κυκλικό κόμβο «Ταπούαχ», νοτίως της Νάμπλους στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, από τον οποίον διέρχονται ΙΧ αυτοκίνητα Εβραίων εποίκων αλλά και Παλαιστινίων κατοίκων των χωριών και κωμοπόλεων της περιοχής. Στοκ κόμβο «Ταπούαχ» έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν δεκάδες ένοπλες παλαιστινιακές επιθέσεις κατά Εβραίων εποίκων και εναντίον της στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται μόνιμα στο σημείο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα