Δυστυχώς deja vu

Στο ίδιο έργο θεατές για την Εθνική μας ομάδα. Όπως με την Ουαλία έτσι και ψες απέναντι στο Βέλγιο, δέχτηκε το γκολ στα τελευταία λεπτά

ΚΥΠΡΟΣ 0
ΒΕΛΓΙΟ 1
86΄ Αζάρ

Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Η Εθνική μας στάθηκε άψογα κόντρα στο πανίσχυρο Βέλγιο, είχε άριστη αγωνιστική συμπεριφορά, αλλά δέχτηκε ένα γκολ στο φινάλε και ηττήθηκε με 1-0. Αποτέλεσμα που αδικεί κατάφωρα τη μεγάλη προσπάθεια των διεθνών μας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μιαν από τις καλύτερές

τους εμφανίσεις. Το παιγνίδι ήταν ανοικτό, φάσεις είχαν και οι δύο ομάδες, αλλά η Εθνική μας έδειχνε μεγαλύτερη θέληση για το αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι γι’ αυτό που αφήνει πικρή γεύση η ήττα από μια εθνική που θεωρείται από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Η χθεσινή ήττα έριξε την Εθνική Κύπρου στην 5η θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου με εννέα βαθμούς, δύο λιγότερους από την 4η Βοσνία και τέσσερεις από το 3ο Ισραήλ. Στην κορυφή παρέμειναν οι Ουαλοί, αλλά το Βέλγιο μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Ανοικτό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι άρχισε με τους Βέλγους να μπαίνουν πολύ δυνατά, αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησαν σε δυο-τρεις περιπτώσεις τις προϋποθέσεις, ενώ σκόραραν με τον Ντε Μπρούιν στο 8΄, αλλά ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο διάστημα αυτό η Εθνική μας ήταν σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει στην κόντρα-επίθεση. Στο 10ο λεπτό ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός είδε τον Μυτίδη να τραυματίζεται και αναγκαστικά πέρασε στο παιχνίδι τον Πιέρο Σωτηρίου. Η συνέχεια βρήκε τους διεθνείς μας να ισορροπούν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα και να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα οι Βέλγοι, σε μια ξαφνική αντεπίθεση, έπιασαν ανοργάνωτη την αμυντική μας γραμμή, αλλά ο Γιωργαλλίδης είπε όχι με μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντε Μπρούιν, διατηρώντας το μηδέν. Η απάντηση της Εθνικής μας ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν οι Σωτηρίου και Μακρίδης συνδυάστηκαν εντός περιοχής, αλλά το πλασέ του Μακρίδη πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Νικολάου είχε ένα καλό σουτ, αλλά απέκρουσε ο Κουρτουά. Το ματς συνέχισε να είναι ανοικτό και στο 41΄ ο Ντε Μπρούιν, μετά από ωραία αντεπίθεση, βγήκε σε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Γιωργαλλίδη, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο
Δυνατά μπήκαν και στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Βελγίου, οι οποίοι με το «καλημέρα» δημιούργησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Βρήκαν όμως απέναντί τους έναν εντυπωσιακό Γιωργαλλίδη, που συνέχισε απ’ εκεί που έμεινε στο πρώτο ημίχρονο. Με την πάροδο του χρόνου οι διεθνείς μας κέρδισαν μέτρα και μπήκαν με αξιώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Θα μπορούσαν μάλιστα με περισσότερη προσοχή να ανοίξουν το σκορ. Όσο περνούσε ο χρόνος, η όλη λειτουργία της Εθνικής ήταν άψογη. Αμυντικά δεν κινδύνευε, ενώ επιθετικά είχε πολύ γρήγορη ανάπτυξη, με ωραίους αυτοματισμούς και επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Βεγλίου.

Δεν υπήρχε όμως η απαιτούμενη συγκέντρωση στην τελική πάσα, για να έρθει η ευκαιρία και το γκολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι διεθνείς μας παρουσίασαν σημάδια κόπωσης και οι Βέλγοι το εκμεταλλεύτηκαν. Και σε μια γρήγορη φάση στο 86ο λεπτό ο Μέρτενς πλαγιοκόπησε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Αζάρ που ήρθε με φόρα και με πλασέ διαμόρφωσε το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού η Εθνική δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα λίγα λεπτά που απέμεναν.

Κίτρινες: Αντωνιάδης, Δημητρίου/
ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Αντωνιάδης, Τζούνιορ, Λαΐφης, Οικονομίδης, Νικολάου (84’ Αρτυματάς), Μακρίδης, Χαραλαμπίδης (53΄ Λαμπάν), Μακρής, Μυτίδης (9΄ Σωτηρίου).
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αντερβάιρελτ, Κομπανί, Βερμάλεν, Βερτόγκεν, Βίτσελ, Ναιγκολάν, Φελαϊνί (64’ Μέρτενς), Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Μπεντέκε.

Φάσεις και γκολ
19’ Δύσκολη επέμβαση του Γιωργαλλίδη σε σουτ του Ντε Μπρούιν.
28΄ Σουτ του Ντε Μπρούιν, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
30΄ Ωραίος συνδυασμός Πιέρου-Μακρίδη, το πλασέ του τελευταίου από ευνοϊκή θέση δεν ήταν εύστοχο.
31΄ Σουτ του Νικολάου, μάζεψε ο Κουρτουά.
41΄ Κλασική ευκαιρία για τους Βέλγους. Ο Ντε Μπρούιν μόνος απέναντι από τον Γιωργαλλίδη, έκανε το σουτ, αλλά με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας έδιωξε την μπάλα.
46΄ Σουτ του Αζάρ, ο Γιωργαλλίδης στη σωστή θέση μπλόκαρε εύκολα.
48΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούιν, ο Γιωργαλλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
60΄ Πλασέ του Ναϊγκολάν, η μπάλα έφυγε μόλις έξω.
71΄ Σουτ του Οικονομίδη, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
72΄ Άστοχο σουτ του Λαμπάν με τον Κουρτουά εκτός θέσης.
78’ Σουτ του Μακρίδη, σε ετοιμότητα ο Βέλγος πορτιέρο.
82΄ Εκτέλεση φάουλ του Μέρτενς, ο Γιωργαλλίδης έδιωξε με τις γροθιές.
86’ 0-1 Ο Μέρτενες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αζάρ με πλασέ νίκησε τον Γιωργαλλίδη.

Τα χθεσινά αποτελέσματα:
Ουαλία - Ισραήλ 0-0
Βοσνία - Ανδόρα 3-0
Κύπρος - Βέλγιο 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ουαλία 18
2. Βέλγιο 17
3. Ισραήλ 13
4. Βοσνία 11
5. Κύπρος 9
6. Ανδόρα 0

Η επόμενη αγωνιστική :
Ανδόρα - Βέλγιο
Βοσνία - Ουαλία
Ισραήλ - Κύπρος

Κινδυνεύει η Ολλανδία
Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η Εθνική Ολλανδίας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς την εντός έδρας αποτυχία από την Ισλανδία (0-1) την περασμένη Πέμπτη ακολούθησε ψες βαριά ήττα με 3-0 στο στάδιο "Konya Buyuksehir" από την Τουρκία. Οι Τούρκοι έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για να διατηρήσουν τις ελπίδες για την τρίτη θέση και όχι μόνο δεν "μπλόφαραν", αλλά υποχρέωσαν τους αγνώριστους μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και την αποχώρηση του Λουίς Φαν Γκάαλ "οράνιε" να υποχωρήσουν στην τέταρτη θέση και να κινδυνεύουν πια με αποκλεισμό από την τελική φάση.

Να σημειωθεί πάντως ότι το πρόγραμμα θεωρείται λίγο πιο ευνοϊκό για τους Ολλανδούς (10 βαθμοί), αφού στις 10 Οκτωβρίου θα παίξουν εκτός έδρας με το αδύναμο Καζακστάν και τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσουν ως γηπεδούχοι τη βαθμολογικά αδιάφορη Τσεχία.

Αντίθετα με Τούρκους και Ολλανδούς, η Τσεχία πήρε τη νίκη που ήθελε μέσα στη Λετονία (2-1) και εξασφάλισε την παρουσία της στα γήπεδα της Γαλλίας το 2016, καθώς η διαφορά των επτά βαθμών που έχει αποκτήσει από την τρίτη Τουρκία δεν καλύπτεται στους δύο αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του 1ου ομίλου.

Τα υπόλοιπα χθεσινά αποτελέσματα:
Τουρκία-Ολλανδία 3-0
Νορβηγία-Κροατία 2-0
Μάλτα-Αζερμπαϊτζάν 2-2
Λετονία-Τσεχία 1-2
Ιταλία-Βουλγαρία 1-0

Keywords
Τυχαία Θέματα