Δυσοσμία σκανδάλου στον βιολογικό σταθμό Αγ.Βαβατσινιάς

Ο βιολογικός σταθμός Αγίους Βαβατσινιάς στοίχισε στο κράτος χιλιάδες ευρώ. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι λειτουργεί με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και με δυσοσμία η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία της κοινότητας.

Διαμαρτύρονται έντονα για την προβληματική -όπως υποστηρίζουν- λειτουργία του σταθμού, προβαίνοντας σε σειρά διαβήματα χωρίς όμως να επιλυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο σταθμός λειτουργεί παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα γίνουν μετατροπές για να βρεθούν οι βλάβες και να γίνουν επιδιορθώσεις. Μέχρι στιγμής τονίζεται το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται.

Σύμφωνα με τη θέση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, μετά από καταγγελίες της κοινότητας, η Αναθέτουσα Αρχή έδωσε παράταση για να διορθώσει ενδεχόμενα λάθη, κάτι που φαίνεται ότι δεν έγινε, αφού με τη λειτουργία του σταθμού παρατηρήθηκαν εκ νέου προβλήματα στο επεξεργασμένο νερό.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με επιστολή της προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων υπέδειξε ότι το Τμήμα θα έπρεπε να επιμείνει σε περαιτέρω σταθεροποίηση των αποτελεσμάτων και των αναλύσεων και μετά να προχωρήσει στην έκδοση «Πιστοποιητικού Καλής Εκτέλεσης».

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων πληροφόρησε την Ελεγκτική Υπηρεσία για τις διορθωτικές ενέργειες που ήταν σε εξέλιξη, αλλά και ότι δεν είχαν επιβληθεί χρηματικές αποκοπές κατά τη φάση της κατασκευής του έργου, εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Το γεγονός αυτό συνιστά σοβαρή παράλειψη.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με την εταιρεία, εκπρόσωπος της οποίας υποστήριξε ότι πίσω από τις καταγγελίες υπάρχουν αλλότρια κίνητρα

«Η Εταιρεία τηρεί όλες τις συμβατικές τις υποχρεώσεις στο Ακέραιο. Το τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προβαίνει συστηματικά σε έλεγχο και οι διαπιστώσεις του, καταδικνύουν ότι όλα είναι νομότυπα», αναφέρει σε δήλωσή της.

Όπως πληροφορούμαστε, οι κάτοικοι της Περιοχής προγραμματίζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στους Αγίους Βαβατσινιάς σε μια προσπάθεια να πιέσουν για επίλυση των αιτημάτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα