Δύσκολο να ενδιαφερθεί κάποιος για ολόκληρο τον Συνεργατισμό

Εξαιρετικά δύσκολο φαίνεται το ενδεχόμενο να βρεθεί επενδυτής ο οποίος να καταθέσει πρόταση για να εισέλθει στο σχήμα, είτε του «καλού» είτε του «κακού» δανειακού μέρους του Συνεργατισμού, μετά την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού συντάκτη Νέστορα Βασιλείου στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, η Κυβέρνηση εστιάζεται στην έκφραση ενδιαφέροντος από πλευράς υποψήφιων επενδυτών, είτε για το «καλό» είτε για το «κακό» κομμάτι της τράπεζας.

Όσον

αφορά στο «καλό» κομμάτι των 5 δισ. ευρώ υγιούς δανειακού χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους διεκδικητές βρίσκεται το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Third Point, το οποίο είναι και εκ των μεγαλομετόχων της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να δείχνουν σε αυτό το στάδιο τόσο η Τράπεζα Κύπρου όσο και η Eurobank.

Αν το καλό κομμάτι καταλήξει στην Third Point, τότε θα ακολουθήσει συγχώνευση με τις δραστηριότητες της Ελληνικής Τράπεζας, κάτι που θεωρείται στρατηγικά δύσκολο και ανταγωνιστικό ως προς το ίδιο σχήμα.

Όσον αφορά στο «κακό» χαρτοφυλάκιο με τα κόκκινα δάνεια, ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκφράσει το επενδυτικό ταμείο Tosca Fund, που μετείχε στο κεφάλαιο της Λαϊκής την εποχή του Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ το ίδιο ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από την πλευρά του επενδυτικού ταμείου Apollo.

Επιπλέον, υπαρκτό θα πρέπει να θεωρείται το σενάριο για δημιουργία φορέα διαχείρισης δανείων κι αυτό σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το «κακό» τμήμα του Συνεργατισμού.

Πάντως, μέχρι την 29η Μαρτίου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν γνώση για τα δεδομένα στον Συνεργατισμό, ώστε να μπορέσουν διαμορφώσουν σχετική δεσμευτική πρόταση, η οποία θα αξιολογηθεί από τον Συνεργατισμό και την City Group.

Keywords
Τυχαία Θέματα