«Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα από τις τουρκικές προκλήσεις»

Τη θέση ότι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα από τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ.

Η κυρία Μαρκουλλή δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι: «Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα. Και τα λέω σημαντικά, γιατί βρίσκονται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ερωτηθείσα αν θα συμπεριληφθούν

αναφορές στις τουρκικές προκλήσεις στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κυρία Μαρκουλλή απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα συμπεριληφθεί τίποτα περισσότερο από τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο κ. Τουσκ.

Ίσως -πρόσθεσε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών- υπάρξει στα σχετικά Συμπεράσματα μια πιο ξεκάθαρη φρασεολογία.

Αναφορικά με το Κυπριακό και τον ρόλο των Η.Ε., η κυρία Μαρκουλλή σημείωσε ότι μέσω της κυρίας Σπέχαρ έχουν ως σκοπό να παρέχουν καλές υπηρεσίες. Άρα, πρόσθεσε η κυρία Μαρκουλλή, δεν θα πρέπει να αναμένουμε η αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε να υποδείξει ότι αναμένει κάτι από τη μια ή την άλλη πλευρά.

Σε άλλο σημείο, η κυρία Μαρκουλλή αμφισβήτησε ότι ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. επαίνεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις για τη στάση που έδειξαν στο Κραν Μοντανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα