Δυο θάνατοι από το κύμα καύσωνα – Πότε υποχωρεί

Δυο θανάτους μετρά η Κύπρος από το κύμα καύσωνα που πλήττει τα τελευταία 24ωρα το νησί. Πρόκειται για δυο γυναίκες ηλικίας 60 και 75 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που κατέληξαν λόγω καύσωνα.

Συνολικά καταγράφηκαν 5 περιστατικά θερμοπληξίας σε Λευκωσία και επαρχία Αμμοχώστου.

Στο «κόκκινο» η κατανάλωση ρεύματος ρεκόρ επταετίας

Η θερμοκρασία επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα από αύριο Τρίτη,

όπου στο εσωτερικό ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 40 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη η θερμοκρασία υποχωρεί περαιτέρω, επιστρέφοντας στους 30 – 37 βαθμούς σε παράλια και εσωτερικό αντίστοιχα, θερμοκρασίες φυσιολογικές για τον μήνα.

Αρκετοί δήμοι της πρωτεύουσας αλλά και των υπόλοιπων πόλεων έχουν ανοίξει κλιματιζόμενα κέντρα για ευάλωτες ομάδες και άτομα που δεν διαθέτουν κλιματισμό στο σπίτι.

Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες για ευπαθείς ομάδες

Σημειώνεται ότι σχετικές συστάσεις για τις μέρες αυτές έχει κάνει τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και το Τμήμα Εργασίας του αρμόδιου Υπουργείου.

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τις μεσημβρινές κυρίως ώρες και να γίνεται αρκετή κατανάλωση νερού και υγρών ποτών (όχι οινοπνευματωδών), καθώς και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Να αποφεύγεται επίσης η έντονη άσκηση και η ενδυμασία προτείνεται από τους ειδικούς να είναι ελαφριά και σε ανοικτόχρωμα χρώματα.

Λακατάμεια: Κέντρο Εξυπηρέτησης για τον καύσωνα

Καύσωνας: Προφυλάξεις για βρέφη, ηλικιωμένους και ζώα

Keywords
Τυχαία Θέματα