Δύο συλλήψεις στα κατεχόμενα για το σκάνδαλο με τα «πανεπιστήμια»

Δυο υψηλόβαθμοι «αξιωματούχοι» βρίσκονται υπό κράτηση στα κατεχόμενα για το νέο σκάνδαλο που αφορά τα «πανεπιστήμια» που λειτουργούν στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι ο Τουργκάι Αβτζί, «πρόεδρος» του «συμβουλίου σχεδιασμού, εποπτείας, πιστοποίησης και συντονισμού της ανώτατης εκπαίδευσης (YÖDAK)», φέρεται να δωροδοκήθηκε με συνολικά 10 χιλιάδες δολάρια σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Ακόμη, ο καθηγητής Μεχμέτ Χασγκιουλέρ, πρώην μέλος του συμβουλίου, φέρεται να δωροδοκήθηκε με 4 χιλιάδες δολάρια ως αντάλλαγμα για την

παραχώρηση άδειας για την ιατρική σχολή στο «πανεπιστήμιο υγείας και κοινωνικών επιστημών Κύπρου (KSTÜ)».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο «δικαστήριο Λευκωσίας», η «αστυνομία» παρουσίασε πληροφορίες και έγγραφα που κατέχει και ανέφερε ότι εκδόθηκε «απόδειξη πληρωμής» σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν στους υπόπτους.

Ο κ. Αβτζί, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία μετά την ανάκρισή του στην αστυνομία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του «δικαστηρίου».

Ο κ. Χασγκιουλέρ οδηγήθηκε στο δικαστήριο με χειροπέδες. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της «αστυνομίας» για έκδοση διατάγματος κράτησης 3 ημερών.

Για το ίδιο ζήτημα, η «Βατάν» γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απέστειλε επιστολή στο «ανώτατο δικαστικό συμβούλιο» του κατοχικού καθεστώτος για την αποπομπή του Τουργκάι Αβτζί. Η «Βατάν» γράφει επίσης ότι ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου, Χασάν Αμτζά σημείωσε ότι λόγω αυτής της νομικής διαδικασίας που ξεκίνησε, ο κ. Αβτζί δεν θα ασκήσει τα καθήκοντά του. Τα καθήκοντα του αναλαμβάνει ο κ. Αμτζά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα