Δύο σημεία για rapid test στην Πάφο την Κυριακή

Δύο  σημεία στα οποία θα διενεργούνται rapid tests στην Επαρχία Πάφου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για σήμερα Κυριακή. Το ένα αφορά το γενικό πληθυσμό και ακόμα ένα  σημείο το οποίο έχει συμφωνηθεί σε λύκεια για τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.

Συγκεκριμένα  σήμερα Κυριακή  στην Πάφο θα λειτουργήσει μονάδα μεταξύ 08:30 και 17:00 στο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Παπαντωνίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και

ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα πραγματοποιεί σήμερα  την Κυριακή στην Επαρχία Πάφου , έλεγχο με rapid test αντιγόνου στα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, μεταξύ 08:30 και 16:30 , στο Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ στην Πάφο.

Διαβάστε επίσης: Rapid τεστ: Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας για την Κυριακή (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σημειώνεται ότι  η πιο πάνω τοποθεσία  όπου θα διενεργείται ο έλεγχος για τους καθηγητές, θα είναι ανοικτή και για τον γενικό πληθυσμό. Χτες στην Πάφο στον Χώρο στάθμευσης υπεραγοράς Παπαντωνίου  διενεργήθηκαν 350 rapid test  στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν 10 θετικά περιστατικά. Οι 10 αυτές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν. 

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός-Κύπρος: Οι μακάβριοι αριθμοί και ο συναγερμός για τα γηροκομεία

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές μοριακές  εξετάσεις PCR , χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος στον Πύργο Τηλλυρίας. Συγκεκριμένα από δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 77 εργαστηριακές εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα