Δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν χθες σε Λεμεσό και Λάρνακα

Υπό έλεγχον τέθηκε αργά χθες το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασώδη έκταση στην περιοχή Λειβαδόχορτο, μεταξύ των χωριών Οδού και Αγίων Βαβατσινιάς στην ορεινή Λάρνακα.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι στις 12:58 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δασώδη έκταση στην περιοχή.

Για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού και από την ΕΜΑΚ. Παράλληλα, ανταποκρίθηκαν

και 4 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και 1 πυροσβεστικό όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Εφταγώνιας. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν δύο πτητικά μέσα (ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ της Αστυνομίας). Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έκαψε περίπου 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έξι συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, όπως επίσης και από την ΕΜΑΚ, παρέμειναν στην περιοχή για σκοπούς επιφυλακής.

Δεύτερη πυρκαγιά στο Άρσος
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δεύτερη εστία φωτιάς ξέσπασε, χθες, γύρω στις 17.20 το απόγευμα, σε περιοχή της κοινότητας Άρσους της Επαρχίας Λεμεσού, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, μερικές ώρες αργότερα, καίγοντας άγρια βλάστηση καθώς και ξηρά χόρτα.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκο Λογγίνο, για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν πυροσβεστικά οχήματα από τη Λεμεσό, καθώς και ο αγροτικός σταθμός της Πάχνας, ενώ η φωτιά κατέκαψε τρία εκτάρια άγριας βλάστησης και ξηρών χόρτων. Όπως επεσήμανε ο κ. Λογγίνος, κατά τη διάρκεια της νύκτας παρέμειναν στην περιοχή τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα