Δύο πρεμιέρες που ανυπομονούμε να δούμε στο ΣΙΓΜΑ, έρχονται στο σπίτι σου

Δύο πολύαναμενόμενες σειρές του Σίγμα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή (8/9) και τη Δευτέρα (9/9)

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (9/9) στις 21:15 το βράδυ κάνει πρεμιέρα ο 4ος κύκλος της σειράς «Γαλάτεια». Στον τέταρτο κύκλο, η «Γαλάτεια» μας ταξιδεύει 43 χρόνια πίσω, στο πρώτο prequel της Κυπριακής τηλεόρασης.

Στο 1931, όταν η Γαλάτεια ήταν ένα μικρό κοριτσάκι. Ακριβώς τότε που άρχισε να καταλαβαίνει πως ο κόσμος των μεγάλων δεν είναι ένα παραμύθι με ευχάριστο τέλος, αλλά μια συνεχής πάλη ανάμεσα στο κακό και το καλό, την αδικία και τη δικαιοσύνη, τη λύπη κα τη χαρά... Το μίσος και την αγάπη...

Η

κοινωνία των Πιτυθκιών, του χωριού της Γαλάτειας, αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας της Κύπρου του 1931, με βασικό της χαρακτηριστικό τις έντονες ταξικές διαφορές με τους λιγοστούς πλούσιους να αποζητούν κι άλλο πλούτο και τους πολλούς φτωχούς να δίνουν μάχη για ένα κομμάτι ψωμί. Άλλωστε, όπως λένε, «τα λεφτά πάνε στα λεφτά και κάθε φτωχός κι η μοίρα του».

Όλοι όμως είναι υποταγμένοι στον Άγγλο κατακτητή που χρησιμοποιεί κάθε μέσον για να αλλάξει την εθνική μας ταυτότητα.

Μεγάλα μυστικά, καταπιεσμένα πάθη και απαγορευμένοι έρωτες συνθέτουν το σκηνικό. Μα πάνω απ’ όλα ο ίδιος πόθος που κυλάει στο αίμα των Κυπρίων: ο πόθος για ελευθερία.

Με ιστορίες που θα καθηλώσουν, αλλά και θα προβληματίσουν, συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές, η «Γαλάτεια» συνεχίζει το ταξίδι της πίσω στο χρόνο... εκεί που η ιστορία γέννησε το μύθο.

Τη Δευτέρα έρχεται στο Σίγμα, η νέα κυπριακή κωμική σειρά «Άλλα Λόγια Θκειε Παπά», η οποία διαδραματίζεται στην Κύπρο μιας άλλης εποχής με χαρακτήρες βγαλμένους από το σήμερα.

Ένα χωριό με κόκκινα δάνεια και συνεργατικό που στέκει καλά, προς το παρόν, με παράνομους έρωτες, αντιζηλίες και έναν Τσαούση που θέλει να πατάξει το έγκλημα, συλλαμβάνει, δικάζει, αθωώνει καιπου τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι να σώσει ότι σώζεται σε ένα χωριό που διψά - λόγω της ξηρασίας!

Μια σειρά πολλών εποχών και ταχυτήτων με μπόλικο γέλιο και πρωταγωνιστές έκπληξη έρχεται τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 21:20 στο ΣΙΓΜΑ!

Keywords
Τυχαία Θέματα