Δύο πετρόχτιστες αποθήκες αναπαλαιώνονται στο λιμάνι Λατσιού

Oι παλιές πετρόκτιστες αποθήκες του Λιμανιού του Λατσιού, που για χρόνια αποτελούσαν χώρο οχληρίας στον χερσαίο χώρο του γραφικού λιμανιού, μετατρέπονται σύντομα σε έναν πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η Αρχή Λιμένων προχώρησε στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για την αναπαλαίωση των δύο πετρόκτιστων αποθηκών έκτασης 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, για την αποθήκη Α ο εσωτερικός χώρος είναι συνολικού εμβαδού 258,50 τ/μ περίπου και για την αποθήκη Β ο εσωτερικός χώρος είναι συνολικού εμβαδού 255,50 τ/μ περίπου, στο λιμάνι

Λατσιού.

Σύμφωνα με το αντικείμενο του διαγωνισμού και τον Ανδρέα Παρμακλή, Διοικητικό Λειτουργό Α’ στην Αρχή Λιμένων Κύπρου (για τη Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου), η Αρχή θα παραχωρήσει άδεια χρήσης των δυο πετρόκτιστων αποθηκών στο λιμάνι του Λατσιού σε αδειούχο, σύμφωνα με όρους που καθορίζει.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάδειξη του αδειούχου, στον οποίο θα παραχωρηθεί άδεια για την εκμετάλλευση και των δυο πετρόκτιστων αποθηκών.

Όπως αναφέρει ο κ. Παρμακλής μιλώντας στο ΚΥΠΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την προσφορά τους με προθεσμία υποβολής προσφορών στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 25/11/2016, ως προς τη χρήση των δυο αποθηκών, που σημειώνεται ότι θα πρέπει να είναι στα πλαίσια των πιο κάτω περιορισμών όπως για πολιτιστικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για σκοπούς που αφορούν την ανάπτυξη, διαφύλαξη και προβολή του πολιτισμού και της Πολιτιστικής κληρονομιάς (της Κύπρου και της Παγκόσμιας) σε όλες της τις μορφές, την ανάπτυξη και προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών καθώς επίσης για εκθεσιακούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως είναι η προαγωγή της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Οκ. Παρμακλής είπε πως ορισμένες από τις επιλέξιμες χρήσεις είναι αυτές του Μουσείου θαλάσσιας ζωής και Ενυδρείο, Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας, Γκαλερί, Πολυχώρος εκδηλώσεων Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς και Μουσείο Οίνου.

Σ’ ότι αφορά τον χαρακτήρα και την Αρχιτεκτονική των αποθηκών, η οποιαδήποτε επέμβαση στις αποθήκες ή οποιαδήποτε επέμβαση στα κτίρια θα πρέπει να γίνει -όπως ανέφερε- με σεβασμό στον χαρακτήρα και στην αρχιτεκτονική τους, και γενικά η χρήση θα πρέπει να συνάδει με τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου της Πόλης Χρυσοχούς.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου σημειώνει ακόμη πως η άδεια αφορά τη λειτουργία και εκμετάλλευση και των δύο πετρόκτιστων αποθηκών από έναν αδειούχο. Συνεπώς, ο κάθε προσφοροδότης θα πρέπει να υποβάλει προσφορά και για τους δύο χώρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα