Δύο κηδείες και ένας θάνατος στον τουρκοκυπριακό Τύπο

Δύο κηδείες και ένας θάνατος προβάλλονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα, καθώς η τ/κ κοινότητα είναι ακόμα συγκλονισμένη από το νέο περιστατικό θυματοποίησης γυναίκας από τον σύζυγό της, ο οποίος – αυτή τη φορά – αυτοκτόνησε. Ο θάνατος του Χακάν Τσιακμάκ, γνωστού Τ/κ καλλιτέχνη, παραγωγού και παρουσιαστή εκπομπής, είναι ακόμα και κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των πέντε εφημερίδων. Προβάλλονται, επίσης, οι δηλώσεις Ακιντζί για το Κραν Μοντάνα και οι επαφές Τουρκές στα κατεχόμενα με την αντιπολίτευση.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Θλιβερός θάνατος», αναφέρεται

στον θάνατο του Χακάν Τσιακμάκ, Τ/κ καλλιτέχνη και παρουσιαστή εκπομπής για τις τέχνες στο Μπαϊράκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του χθες το πρωί λόγω καρδιακής προσβολής που υπέστη κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στο Νέο Χωριό. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφίες από τις συναντήσεις των αρχηγών κομμάτων με τον Τουγρούλ Τουρκές και γράφει ότι ο Τούρκος αξιωματούχος άναψε το πούρο του και τους δεχόταν έναν έναν μέσα στο σαλόνι της «πρεσβείας», ενώ η εφημερίδα κάνει λόγο για «χάλι». Αλλού αναφέρει ότι ο άντρας ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε, θάφτηκε στο ίδιο νεκροταφείο με τη σύζυγό του με διαφορά 45 λεπτών.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ρεκόρ 42 χρόνων στον τουρισμό», γράφει ότι διανύουν την καλύτερη χρονιά στον τουρισμό εδώ και 42 χρόνια, με αύξηση των επισκεπτών από την Τουρκία το πρώτο πεντάμηνο του 2017 κατά 23%. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Γκεζιτζί, ο «δήμαρχος» με τη μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο είναι ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί. Αλλού γράφει ότι σε πένθος βρίσκεται ο καλλιτεχνικός κόσμος με τον θάνατο του Χακάν Τσιακμάκ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Θα είναι στο ίδιο νεκροταφείο με τον δολοφόνο της», γράφει ότι με διαφορά 20 μέτρων θάφτηκαν χθες η Αϊσιέ και ο Κεμάλ Γιαλτσίν, αφού ο συζυγοκτόνος υπέκυψε στο θανάσιμο τραύμα που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του μετά που σκότωσε τη γυναίκα του με όπλο. Αλλού αναφέρει ότι ο Τουρκές πήρε μια γεύση από τις απόψεις της αντιπολίτευσης χθες με τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στις δηλώσεις του αναχωρώντας από τα κατεχόμενα για την Άγκυρα, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ήρθε η ώρα για ένα αποτέλεσμα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δύο θάνατοι, μεγάλος πόνος», δημοσιεύει φωτογραφίες από την κηδεία του ζεύγους Γιαλτσίν και σημειώνει ότι θύμα και θύτης κηδεύτηκαν στο ίδιο νεκροταφείο αλλά σε διαφορετικούς τάφους. Αλλού αναφέρει ότι οι συνεχείς πυρκαγιές που ξεσπούν στον σκουπιδότοπο του Περγάμου προκαλούν μόλυνση του αέρα και της περιοχής. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έχασαν τον παραγωγό και συγγραφέα Χακάν Τσιακμάκ.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο υπεύθυνος για τα εγκλήματα κατά των γυναικών είναι το κράτος!», γράφει ότι αυτό εξάγεται από τις δηλώσεις που έκαναν στην εφημερίδα ειδικοί, ακτιβιστές και πολιτικοί για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Αλλού γράφει ότι ο Ακιντζί δήλωσε χθες ότι πλέον πρέπει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη δήλωση του Τουφάν Ερχιουρμάν, προέδρου του ΡΤΚ, μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ότι χρειάζεται στο Κραν Μοντάνα με αποφασιστικότητα και θάρρος να επικεντρωθούν σε ένα αποτέλεσμα.

Πήγη: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα