«Δύο καθηγητές θα διδάσκουν το ίδιο μάθημα, στην ίδια αίθουσα»

Εξηγήσεις για το σκεπτικό της πρότασης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης των σχολικών μαθημάτων, έδωσε από τη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου.

Βρισκόμαστε μεσούσης μίας εκρηκτικής κατάστασης στην Παιδεία, τόνισε αρχικά ο κ. Νικηφόρου, μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», ενώ, παράλληλα, συμπλήρωσε:

«Οι εκπαιδευτικοί με τα μέτρα τους βραχυκυκλώνουν την κατάσταση, ενώ, παράλληλα, προκύπτουν κι άλλα προβλήματα, για τα οποία

έχει μερίδιο ευθύνης και το Υπ. Παιδείας».

Σημειώνεται ότι σε παρόμοιες καταγγελίες προχώρησε και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Προδημοτικής.

Για παράδειγμα, είπε ο κ. Νικηφόρου, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο δύο καθηγητές να διδάσκουν το ίδιο μάθημα, στην ίδια αίθουσα (μία ώρα ο ένας κι ακολούθως μία ώρα διδασκαλίας ο άλλος εκπαιδευτικός).

«Γι’ αυτό και προτείνουμε να αλλάξει η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων. Για να έχουμε τον χρόνο να παρακαθίσουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε ένα εντατικό διάλογο και να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα στην Παιδεία», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή απηύθυνε έκκληση προς όλους, όπως κάνουν δεύτερες σκέψεις, «για το καλό των μαθητών και του δημόσιου σχολείου».

Όλες οι πληροφορίες στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα