Ανθούπολη: Στροφή θανάτου σε κεντρικό δρόμο-Τι αλλάζει (ΧΑΡΤΗΣ)

"Στροφή θανάτου" σε κεντρικό δρόμο της Ανθούπολης. Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες οδηγούς. Λόγω της κλειστής στροφής, αρκετές φορές σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα, με αποκορύφωμα σφοδρή θανατηφόρα σύγκρουση με μοτοσικλετιστή το 2016.

Νέο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, στη στροφή στο ύψος του εστιατορίου ΤΡΙΚΚΗ, στον δρόμο Ανθούπολης – Παλαιχωρίου.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στη δικαιοδοσία του Τμήματος Δημοσίων Έργων. Το SigmaLive επικοινώνησε με το Τμήμα και συνομίλησε

με τον Αναπληρωτή Δι/ντή, ο οποίος τόνισε ότι και αυτός ο δρόμος, όπως και όλοι, έχουν συγκεκριμένο όριο ταχύτητας, το οποίο συχνά παραβιάζεται από τους οδηγούς. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί μέρος της ενσωμάτωσης του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας, σημείωσε ο Αναπληρωτής Δι/ντής.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, όμως, προγραμματίζεται να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση του δρόμου με τη Δευτερά. Στο παρόν στάδιο γίνονται κατασκευαστικά σχέδια και το έργο αναμένεται να ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, σημείωσε ο Αναπληρωτής Δι/ντής.

Με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου λίγα μέτρα πιο πάνω από τη «στροφή θανάτου», οι οδηγοί θα αναγκάζονται να ελαττώσουν ταχύτητα, ωστόσο, αυτό που πρέπει να γίνει σ’ όλους αντιληπτό, είναι η οδική συνείδηση που πρέπει να έχουμε όλοι υπ’ όψιν, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δι/ντής.

Keywords
Τυχαία Θέματα