Δύο διαγωνισμοί για υποδομές και έλευση ΦΑ στην Κύπρο

Εγκρίθηκε την Πέμπτη (18/5) από το Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας μέσα από την οποία θα δοθεί εντολή στη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) να προκηρύξει τη διαδικασία δύο διαγωνισμών για την έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Όπως εξήγησε με το πέρας του Υπουργικού ο Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρώτος διαγωνισμός θα αφορά στις απαραίτητες υποδομές και ο δεύτερος στην προμήθεια του φυσικού αερίου.

Ο αρμόδιος Υπουργός τόνισε πως θα δοθεί εντολή στη

ΔΕΦΑ όπως οι διαγωνισμοί βγουν το συντομότερο δυνατόν αναφέροντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια διοχέτευσης του ΦΑ στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή στο πρώτο στάδιο και ενδεχομένως και για άλλες χρήσεις.

Η απόφαση για δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς προέκυψε ως μια καλύτερη λύση αφού όπως εξήγησε ο κ.Λακκοτρύπης, οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν γίνει ως ολοκληρωμένη λύση δηλαδή και υποδομές και ΦΑ «κάτι που θεωρούμε πως μας είχε δυσχεραίνει στο να καταλήξουμε κάπου κι αυτή τη φορά έχουν διαχωριστεί σε δύο οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να προμηθευτούμε ΦΑ με μακροχρόνιο συμβόλαιο αλλά μικρές ποσότητες και να συμπληρώνουμε, ότι και όπως το χρειαζόμαστε».

Τέλος, ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα ο κ.Λακκοτρύπης απέφυγε να δώσει περισσότερη πληροφόρηση, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα να γίνει η διαπραγμάτευση με την ΔΕΦΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα