Δρ.Σταυριανός: Προς τη σωστή κατεύθυνση η έρευνα Δρικάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικές θεωρεί τις αναφορές της έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως και τις αναφορές του καθηγητή του Πανεπιστημίου, Δημήτρη Δρικάκη, για την επιρροή του καιρού στην πορεία της πανδημίας, ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Σε παρέμβασή του, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο δρ Σταυριανός ανέφερε πως η αναφορά του κ. Δρικάκη είναι ορθολογιστική. «Συμφωνώ απολύτως με τον καθηγητή και θεωρώ ότι ο υπουργός Υγείας θα πρέπει

να επικοινωνήσει άμεσα μαζί του και αν δεν βρίσκεται στις επιδημιολογικές ομάδες, θα πρέπει να συμπεριληφθεί».

Διαβάστε επίσης: Κυπριακή έρευνα: Έτσι μπορεί να προβλεφθεί το επόμενο κύμα της πανδημίας (pic)

Πρόσθεσε πως, «οι θέσεις του μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Από τον περασμένο Μάρτιο έχω στείλει διάφορα υπομνήματα προς τα Υπουργείο στα  οποία αναφέρω πως αυτό που απουσιάζει από την εξίσωση είναι τι δεν έχει γίνει αντιληπτό πως είναι ο τρόπος μεταφοράς των ιώσεων που έπρεπε να μελετηθεί».

Τέλος ο δρ, Σταυρινός σημείωσε πως η έρευνα μπορεί να μεταφέρει δύναμη και ισχύ στη αντιμετώπιση της πανδημίας.  «Εάν αλλάζαμε τον περιβάλλοντα χώρο θα σταματούσαμε την εξίσωση της πανδημίας, αυτό είχα μεταφέρει προς το Υπουργείο Υγείας. Πιστεύω ότι η παρουσία του καθηγητή μπορεί να ανοίξει τα μάτια κάποιων», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα