Δρ.Πάνος:Η απόφαση για άνοιγμα σχολείων&η σημαντικότητα των τεστ σε μαθητές

Για το άνοιγμα των σχολείων, την απόφαση της Κυβέρνησης και το τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο κρούσματα σε σχολική μονάδα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ  ο λοιμοξιολόγος, Δρ. Γιώργος Πάνος.

Ο Δρ. Πάνος διαβάζοντας τα εγχειρίδια και τις προτάσεις της επιδημιολογικής ομάδας προς την Κυβέρνηση όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες εξήγησε πως ο υπουργός σύμφωνα με το κείμενο μπορούσε  να ανακοινώσει κάποια σχετικά μέτρα.

Επιστροφή στα σχολεία:
Τα μέτρα, οι απουσίες και το πρόγραμμα των Παγκύπριων

«Η σημερινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με όλους μας. Το τι θέλουμε να δώσουμε να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι με το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι μειωμένα και σχεδόν μηδενικά, αν συνεχίσουν θα είναι ένα πρόκριμα», είπε .

Μιλώντας για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ο κος Πάνος, είπε πως τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει τεστ σε ηλικίες μεταξύ 30 μέχρι 60 ετών.
«Τα 20 χιλιάδες τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνουν. Όσα περισσότερα τεστ γίνουν στη νεολαία τόσο πιο καλά θα ξέρουμε εάν αυτός ο πληθυσμός έχει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.  Εάν τα αποτελέσματα είναι καλά αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία», εξήγησε.

Προδρόμου: Η απόφαση για άνοιγμα σχολείων ήταν με τη σύμφωνο γνώμη ειδικών

Όσον αφορά την περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα σε σχολείο ο Δρ. Πάνος τόνισε πως η διαχείριση θα είναι η ίδια όπως στην ευρύτερη κοινωνία.

«Κάθε σχολείο θα έχει μια αίθουσα όπου θα μπαίνουν τα παιδάκια που παρουσιάζουν συμπτώματα ή πυρετό. Κάποιος εκπαιδευτικός θα είναι εντεταλμένος να φροντίζει αυτά τα θέματα και θα καλείται αμέσως μια ειδική υπηρεσία. Αυτό θα είναι μια καθημερινότητα μέχρι να δαμάσουμε αυτό τον ιό», ανέφερε.
Παράλληλα ο Δρ. Πάνος είπε πως αυτό το διάστημα χρειάζεται μια αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση από όλους και για όλους.

Ξεκαθαρίζει το σκεπτικό απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων ο ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν θέλουμε να έρθουμε στην καθημερινότητα θα πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με εφευρετικό τρόπο ώστε να είναι αποτελεσματικός. Θέλουμε ταχύτητα και αποδοτικότητα», είπε.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα