Δρούγος: Απαιτείται εγρήγορση σε περίπτωση θερμού επεισοδίου

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμής έντασης είτε με ναυτικό επεισόδιο είτε με το προσφυγικό ζήτημα σε Ελλάδα και Κύπρο ο Διεθνολόγος και Ειδικός σε Θέματα Ασφάλειας Δρ Αθανάσιος Δρούγος, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Δρούγος μίλησε για ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων σε θάλασσα και εναέριο χώρο, και σε αυτό το

πλαίσιο επεσήμανε πως τόσο Ελλάδα όσο και Κύπρος πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα ναυτικής ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η παρουσία αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνή συνέδριά ενεργειακής Ασφάλειας που εντάσσονται είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε. ή και αλλου. «Η ενεργειακή διπλωματία συνδέεται με τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι πάρα πολύ σημαντική, όπως και η Νότια Σινική Θάλασσα και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να εντείνουμε τα θέματα των ενεργειακών πληροφοριών, το λεγόμενο energy intelligence».

Eρωτηθείς αν το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον ευνοούσε την επίλυση του Κυπριακού, ο Δρ Δρούγος απάντησε πως στην παρούσα φάση δεν είναι και η πιο ευνοϊκή συγκυρία, λόγω και της ρευστότητας και της αστάθειας στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα