Δρ.Καραγιάννης: Γιατί δεν μπορεί να ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός της Κύπρου (vid)

Για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Αρχικά, ερωτηθείς για το πώς σχετίζεται η φυσικά κατάσταση με τον κορωνοϊό, απάντησε ότι κάποιος που γυμνάζεται έχει αυξημένες αντοχές, αλλά δεν τον κάνει λιγότερο ευάλωτο. Συμπλήρωσε ότι εξαρτάται όμως από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για τα νέα κρούσματα είπε ότι είναι αρκετά υψηλός αριθμός

και πάλι και εάν δεν ήταν Σαββατοκύριακο, ίσως να είχαμε περισσότερα, αφού ήταν σχετικά μικρός ο αριθμός των δειγμάτων. Επειδή δεν δουλεύουν κάποια εργαστήρια τα Σαββατοκύριακα, αναμένεται ότι σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Σχολιάζοντας την εισήγηση για τεστ σε όλο τον πληθυσμό, είπε ότι αυτό θα ήταν ένα τιτάνιο έργο και εξήγησε ότι η θέση για αυτοπεριορισμό για 3- 4 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι δειγματοληψίες δεν είναι ρεαλιστική για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ θα χρειαστεί ένα σεβαστό κονδύλι.

Αντίθετα, εξήγησε ότι η καλύτερη στρατηγική είναι αυτή που ακολουθείται τώρα με τη στοχευμένη δειγματοληψία  εκεί όπου χρειάζεται και τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, ζήτησε να κάνουμε υπομονή για να δούμε εάν λειτουργούν τα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος: Να ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός–Σε ένα μήνα θα είναι καθαρή η Κύπρος (vid)

Δρ. Σωτηριάδης: «Ευλογία» η έκθεση στον κορωνοϊό για τους νέους (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα