Δριμεία επίθεση Άντρου Κυπριανού κατά Κυβέρνησης

Πυρά για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στην οικονομία εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατηγορώντας τον Πρόεδρο για υποσχέσεις που εξαφανίστηκαν την επομένη των εκλογών.

"Ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Με σύνθετα και πολύπλοκα προβλήματα. Ως ΑΚΕΛ καθοδηγηθήκαμε στη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων και χειρισμών μας από το πώς εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον της Κύπρου

και του κυπριακού λαού. Τόσο στο Κυπριακό όσο και στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν και οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν προεκλογικά από τον κ. Αναστασιάδη, ξεχάστηκαν την επομένη των εκλογών. Η άνοιξη, που θα ερχόταν με την ανάληψη των καθηκόντων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ εξελίσσεται σε παρατεταμένη βαρυχειμωνιά για τους πολλούς. Η ενότητα, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με τις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα κυβερνούσαν τον τόπο χάθηκαν στο δρόμο και παραμένουν στα αζήτητα".

Η Άνοιξη που θα ερχόταν με την ανάλειψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΥΣ, εξελίσσεται σε παρατεταμένη βαρυχειμωνιά για πολλούς είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Η κυβερνηση Αναστασιαδη αφου προδωσε την ελπιδα που εδωσε σε οσους την πιστεψαν, παιρνει πλεον τον τιτλο της κυβερνησης για τους λιγους και τους εκλεκτους, υπεδειξε ο Αντρος Κυπριανου.

"Μιλώντας με τον κόσμο καθημερινά μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι πίσω από την απαξίωση του για όσα απασχολούν τον τόπο κρύβεται η απουσία της ελπίδας. Δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου νιώθει απογοήτευση. Πιστεύει ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Αυτό είναι μερικώς λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ζούμε πλέον σε μια άλλη πραγματικότητα. Αρκετοί από όσους εργάζονται καλούνται να ζήσουν τις οικογένειες τους με μισθούς 500 ευρώ. Χιλιάδες άνεργοι νέοι στέλνουν παντού τα βιογραφικά τους περιμένοντας απάντηση που δεν έρχεται ποτέ. Μονογονιοί, ανάπηροι, μικροσυνταξιούχοι, λήπτες δημοσίου βοηθήματος περιμένουν ακόμα απάντηση αν θα μπορέσουν να ζήσουν υποφερτά τη ζωή με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Πώς προσπαθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού να δώσει ελπίδα; Δυστυχώς με ψέματα. Αυτό δε συνέβαινε μόνο προεκλογικά".

Δεν είναι μόνο τα "δεσμεύομαι"

Δεν είναι μόνο τα «δεσμεύομαι» ότι δε θα κουρεύονταν οι καταθέσεις, ότι δεν θα κουτσουρευόταν το κοινωνικό κράτος, ότι δε θα ιδιωτικοποιούνταν οι ημικρατικοί οργανισμοί, ότι θα ερχόταν η άνοιξη το 2013, επεσήμανε ο Άντρος Κυπριανού. "Είναι και τα ψέματα που ακολούθησαν την ανώμαλη προσγείωση του Μάρτη του 2013.Είναι τα ψέματα ότι έρχονται επενδύσεις∙ τα ψέματα ότι θα επιμηκυνθούν τα δάνεια και θα μειωθούν οι δόσεις χωρίς επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες. Ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία, θα μειωθούν τα επιτόκια, θα προστατευθούν όσοι έχουν ανάγκη από δημόσιο βοήθημα. Αυτός ήταν ο πρώτος κύκλος ψεμάτων. Τώρα έχουμε περάσει στον επόμενο κύκλο. Αφού επιβλήθηκαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αφού πέρασαν όλες οι αντιλαϊκές νομοθεσίες από τη Βουλή, η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ προσπαθούν να πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Ότι η Κύπρος είναι μια επιτυχημένη οικονομική ιστορία. Το περιβόητο success story".

Το πιό μεγάλο ψέμα το success story

"Δεν υπάρχει success story, γιατί υπάρχουν 70,000 άνεργοι. Γιατί υπάρχουν 30,000 νέοι που ήδη μετανάστευσαν. Δεν υπάρχει success story γιατί 234,000 άνθρωποι ζουν στο όριο της φτώχειας. Γιατί η δημόσια υγεία ξηλώνεται συστηματικά με τις ευλογίες της Κυβέρνησης καθημερινά. Δεν υπάρχει success story γιατί το 24,7% των παιδιών στην Κύπρο απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Γιατί το εισόδημα των συνταξιούχων μειώθηκε κατά ένα τρίτο. Δεν υπάρχει success story γιατί εργάζεται μόλις ένας στους τρεις νέους, με μισθούς πείνας. Γιατί η Κύπρος είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση στους μισθούς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει success story γιατί η αγοραστική αξία του μέσου μισθού την επόμενη χρονιά θα έχει πάει πίσω είκοσι χρόνια. Επιμένει όμως η Κυβέρνηση ότι και όταν θα φύγουμε από το Μνημόνιο θα ακολουθεί τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Σε τι να ελπίζει ο λαός;".

Στο κυπριακό το ΑΚΕΛ συμφωνεί στην υπαρξη προόδου λόγω της αξιοποίησης των συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ, τονίζοντας ωστόσο οτι δεν δίνει λευκή επιταγή στον Πρόεδρο στρέφοντας τα πυρά του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"Τώρα που είμαστε εμείς στην αντιπολίτευση, επιλέξαμε συνειδητά να μη λειτουργήσουμε ρεβανσιστικά. Αν το κάναμε ο τόπος θα βούλιαζε κυριολεκτικά στο διχασμό και την αντιπαράθεση. Θα εξανεμιζόταν κάθε ελπίδα για λύση του κυπριακού προβλήματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία από την πρώτη στιγμή. Δίχως όμως να δίνουμε λευκή επιταγή. Όλο αυτό το διάστημα ασκήσαμε κριτική εκεί και όπου κρίναμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λειτουργούσε με κριτήρια άλλα από την επίτευξη προόδου. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις, έπειτα από περίοδο όχι μόνο στασιμότητας αλλά και οπισθοδρόμησης. Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να κρίνουμε αναλόγως.
Το σημαντικό για μας είναι να μην καλλιεργούμε αυταπάτες στο λαό. Ότι τάχα αύριο το πρωί θα έχουμε δημοψήφισμα λύσης. Ή ότι μεθαύριο το πρωί θα ξυπνήσουμε σε ένα ενιαίο κράτος, καλύτερο και από αυτό του 1960".

Στη συνέντευξη εφ' ολης της υλης ο 'Αντρος Κυπριανού, ερωτήθηκε για την πορεία των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έξω απο τα γραφεία του κόμματος. Αφού εξέφρασε τη λύπη του , παραδέχθηκε ότι το ποδόσφαιρο έχει ταλαιπωρηθεί αλλά όχι απο το ΑΚΕΛ. Την ιδια στιγμή κάλεσε άπαντες να αφήσουν το κομμα του εξω απο το Ποδόσφαιρο, κάνοντας λογο για παρακινουμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα