Εκκληση Επ.Εθελοντισμού για συστράτευση με τις ΜΚΟ

Έκκληση στον κόσμο να συστρατευθεί με τις Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις προς ανακούφιση όσων υποφέρουν, αλλά και για τη διαμόρφωση μιας ενεργής κι αλληλέγγυας Κοινωνίας Πολιτών, απευθύνει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού.

«Ας γίνουμε όλοι εθελοντές και ενεργοί πολίτες όπου μέσα από τις αξίες του εθελοντισμού και την ενεργή δράση θα συμβάλουμε σε μια θετική για τον καθένα μας και για την κοινωνία μας αλλαγή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την

Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, που έχει καθιερωθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να τιμήσουμε όλους όσοι αγωνίζονται ανιδιοτελώς για την καλυτέρευση του κόσμου, και να τονίσουμε ότι η προσφορά τους στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη αναγνωρίζεται και είναι σημαντική, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει λύσεις μέσα από την ίδια την κοινωνία και τις δράσεις χιλιάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έχουν υποκαταστήσει την κοινωνική λειτουργία του κράτους.

Για το λόγο αυτό, συμπληρώνεται, το εθελοντικό κίνημα και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναγνωρίζονται ως ισότιμοι κοινωνικοί εταίροι και συμμετέχουν ενεργά στον κοινωνικό διάλογο.

Η κοινωνία των πολιτών, με εκφραστές της, τις Μη Κυβερνητικές και τις Εθελοντικές Οργανώσεις έχει ρόλο και λόγο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα