Δραματική απόδραση με Κουλούρη

Ο Ελλαδίτης επιθετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα το τρίποντο στην «Κυρία»

ΠΑΦΟΣ 1
(63΄ Μάατσι)
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
(43΄ Αβραάμ, 90΄ Κουλούρης)

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε από το Παφιακό η Ανόρθωση. Σ’ ένα δραματικό παιγνίδι, η ομάδα του Αντρέ Πάους κινδύνευσε να φύγει με την ήττα, αλλά το γκολ του Κουλούρη στις καθυστερήσεις του αγώνα χάρισε την πολύτιμη νίκη (2-1) στην

«Κυρία».

Η Ανόρθωση είχε προηγηθεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Αβραάμ. Η Πάφος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή, έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους, ισοφάρισε με τον Μάατσι στο 63΄ και λίγο αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα. Στο τέλος έβγαλε κούραση και μια φάση για τον Κουλούρη ήταν αρκετή να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος τη συστημένη μπαλιά του Κάλβο.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Ανόρθωση, αφού αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Νούχου.

Γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο
Αρκετά καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Παφιακό, καθώς έγινε ανοιχτό παιγνίδι, υπήρχε καλός ρυθμός και από τις δύο ομάδες, οι οποίες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.

Η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο επιβλήθηκε, δείχνοντας πως δεν είχε διάθεση να αφήσει βαθμούς. Ωστόσο, δεν άργησε να ισορροπήσει η Πάφος, η οποία σε αρκετές αντεπιθέσεις της έπιασε στον ύπνο την άμυνα της «Κυρίας», χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 8ο λεπτό, όταν ο Αβραάμ έκανε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από αριστερά, ο Μάατσι έκανε γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Κχμαλάτζε από πολύ κοντά ήταν άστοχος. Η Πάφος είχε ακόμα δύο αξιόλογες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 21΄, όταν ο Δημοσθένους σε τε-τα-τετ νικήθηκε από τον Κόπριβετς, και στο 32΄, όταν ούτε ο Γελασβίλι μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο της Ανόρθωσης.

Μετά το καλό διάστημα της Πάφου η Ανόρθωση κράτησε εκ νέου την μπάλα, απείλησε πρώτα με τον Πελέ στο 35΄, για να σκοράρει τελικά ο Αβραάμ στο 43΄. Ήταν μια φάση όπου ο Μαρτίνες έδειξε την άρτια τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, με σέντρα πάρε-βάλε στον Κύπριο μεσοεπιθετικό που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κεφαλιά.

Θρίλερ το δεύτερο μέρος
Πολύ καλό παιγνίδι παίχτηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Πάφο να ανεβάζει στροφές και να πιέζει ασφυχτικά την Ανόρθωση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και έψαξαν την ισοφάριση. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της «Κυρίας», η οποία θέλησε να κρατήσει το προβάδισμά της παίζοντας άμυνα. Όμως, δεν είχε καλή λειτουργία, οι παίκτες της έκαναν εύκολα λάθη στον μεσοαμυντικό χώρο και σε συνδυασμό με τη μεγάλη πίεση που άσκησε η Πάφος, δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα.

Η Πάφος αφού πρώτα προειδοποίησε με κλασική ευκαιρία στο 53΄, επτά λεπτά αργότερα σκόραρε και έκανε το 1-1. Ο Νταμάχου από πλεονεκτική θέση αστόχησε, η μπάλα παρέμεινε στην περιοχή και ο Μάατσι με ωραίο πλασέ ισοφάρισε. Η Πάφος συνέχισε στα ίδια επίπεδα, η Ανόρθωση έδειχνε να τα έχει χαμένα και στο 63΄ ο Κόπριβετς είπε όχι σε μοναδικό τε-τα-τετ στον Οκόγιε, που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Κάπου στο 70΄ του αγώνα η Πάφος έβγαλε κούραση, η Ανόρθωση έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις σε ορισμένες φάσεις, χωρίς να φτιάξει μεγάλη φάση. Η λύτρωση, όμως, ήρθε από τον Κουλούρη. Ο Ελλαδίτης επιθετικός μπήκε στο ματς στο 88΄ και η πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν η καρφωτή κεφαλιά που έκανε στις καθυστερήσεις, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι έγινε ο ήρωας της Ανόρθωσης στο χθεσινό πολύ δύσκολο τρίποντο.

Κίτρινες: /Βίκτορ, Τζανακάκης
Κόκκινες: Νούχου (2η κίτρινη)

Πάφος: Κρούμινς, Αλαμπί, Νταμάχου, Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Ιωάννου, Γκριγκαλασβίλι, Δημοσθένους (46' Οκόγιε), Χμαλάτζε, Γκελασβίλι, Μάατσι.
Ανόρθωση: Κόπριβετς, Τζανακάκης, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Νούχου, Βίκτορ, Πελέ, Μαρτίνες, Αβραάμ, Ορλάντι (78΄ Μακρής), Εντλοβού (88΄ Κουλούρης).

Φάσεις και γκολ
8' Ωραία επιθετική ενέργεια της Ανόρθωσης, όμως το σουτ του Αβραάμ έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Πάφου.
14΄ Ο Μάατσι από αριστερά έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Κχμαλάτζε από κοντά έκανε άστοχο σουτ και έχασε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
21΄ Ο Δημοσθένους έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς, αλλά νικήθηκε από τον Σλοβένο πορτιέρο της Ανόρθωσης.
32΄ Ο Γελασβίλι έφυγε ταχύτατα από το μαρκάρισμα του Χόλγκερσον, από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ, αλλά απομάκρυνε ο Κόπριβετς με τα πόδια.
35΄ Γλυκιά σέντρα του Ορλάντι, γυριστό σουτ του Πελέ, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Πάφου.
43΄ 0-1 Ο Νίκολας Μαρτίνες έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Αβραάμ με κεφαλιά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.
45΄ Ο Μαρτίνες εντός περιοχής από καλή θέση έκανε σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.
53' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο. Ο Γελασβίλι έκανε το πλασέ εντός περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
60΄ 1-1 Ο Νταμάχου από πλεονεκτική θέση πλάσαρε, ο Κόπριβετς έκανε ασταθή επέμβαση και στο ριμπάουντ ο Μάατσι με όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
63΄ Κλασική για την Πάφο. Πανέμορφη κάθετη του Γκριγκαλασβίλι, ο Οκόγιε βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς, πλάσαρε, αλλά δεν σκόραρε.
71΄ Ωραία ενέργεια του Μαρτίνες, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και μάζεψε εύκολα ο Γκρούμινς.
78΄ Σουτ του Μαρτίνες από το ύψος της περιοχής, η μπάλα μόλις έξω.
84΄ Γύρισμα του Μαρτίνες στην περιοχή, ο Μακρής δοκίμασε για το τακουνάκι, αλλά δεν βρήκε την μπάλα.

Πάους: «Δεν μας άξιζε να κερδίσουμε»
Την παραδοχή ότι η ομάδα του δεν άξιζε τη νίκη έκανε ο Αντρέ Πάους στη συνέντευξη Τύπου: "Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μας άξιζε να κερδίσουμε. Είδα δυο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ελέγξαμε, όμως ο αντίπαλος είχε καθαρές ευκαιρίες στην κόντρα. Ο ρυθμός μας δεν ήταν τόσο γρήγορος και δεν είχαμε καλές επιλογές, ενώ θα μπορούσαμε να σταματήσουμε καλύτερα τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε αυτό στο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο μέρος είδα άλλη ομάδα, ίσως επειδή και η Πάφος έπαιξε πιο επιθετικά. Κάναμε πολλά λάθη. Και στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί αλλά ελέγξαμε, αλλά στο δεύτερο όχι. Πρέπει να δούμε το βίντεο του αγώνα. Στο τέλος σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με το τρίποντο, αυτό μετράει. Ο Κουλούρης πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με το γέμισμα του Κάλβο και αυτό μας ικανοποιεί".

«Έπρεπε να κάνουμε φάουλ»
Φάουλ ήθελε να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του στην αντεπίθεση της Ανόρθωσης, όταν και σημειώθηκε το νικητήριο γκολ, τόνισε ο Σοφόκλης Σοφοκλέους:
"Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Αν μια ομάδα εδικαιούτο να κερδίσει, ήταν η δική μας. Είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, ξέραμε πού να χτυπήσουμε την Ανόρθωση. Φτιάξαμε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν τις εκμεταλλευτήκαμε.

Η Ανόρθωση παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά σήμερα δεν την αφήσαμε να παίξει και αυτό δεν θέλω να ακουστεί εγωιστικό. Στο δεύτερο γκολ έπρεπε να κάνουμε ένα φάουλ για να σταματήσουμε την αντεπίθεση, δεν το πράξαμε. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είμαι περήφανος που είμαι προπονητής τους. Ευχαριστώ και τον κόσμο μας που ήρθε στο γήπεδο. Ήταν ένα δυνατό ηλεκτροσόκ αυτό που δεχθήκαμε στο τέλος και δεν θα τα βάλουμε κάτω. Πιστεύουμε πολύ στην ποιότητα της ομάδας μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα