Δραματική ανατροπή στο Μοντ Πελεράν


Τα πάνω κάτω φαίνεται πως ήρθαν στο ελβετικό θέρετρο κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης. Εκεί που όλα έμοιαζαν θολά, η σημερινή συνάντηση είναι πιο κρίσιμη και καθοριστική από ποτέ. Η πολυμερής συνάντηση είναι πιο κοντά από ποτέ ενώ η κατάθεση χάρτη δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο μας στην Ελβετία, Χρίστο Χαραλάμπους, τα πιθανά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι αυτή την στιγμή είναι:

- Συμφωνία για πολυμερή και χάρτης στο τραπέζι
- Ανακοίνωση προόδου σε όλα τα κεφάλαια

Σύμφωνα με πηγές στις αμέσως επόμενες μέρες η Λευκωσία

ενδεχομένως να ανακοινώσει την πολυμερή διάσκεψη ενώ πηγές της διαπραγματευτικής ομάδας διαμηνύουν ότι όλα είναι ανοικτά. Παράλληλα πηγές των ΗΕ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κατάθεσης χάρτη. Η παράταση μιας μέρας εξάλλου δεν αποκλείεται.

Αυτό που άλλαξε, σύμφωνα με πηγές από την ε/κ διαπραγματευτική ομάδα είναι ότι ο Ακιντζί, φαίνεται να έχει περιθώρια κινήσεων και να ανοίξει στη σημερινή συνάντηση τα χαρτιά του. Ερώτημα είναι, αν αυτά τα χαρτιά απαντούν τις ανησυχίες της ε/κ πλευράς. Σενάριο που κερδίζει έδαφος είναι η ανακοίνωση μεγάλης προόδου σε κεφάλαια

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να ναυαγήσει η διαδικασία.

H σημερινή συνάντηση ηγετών αρχίζει στις 11:30 ώρα Κύπρου, ενώ νωρίτερα Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα