Δρ. Βωνιάτης: Γιατί δεν μπορεί να καταργηθεί το safe pass (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης, ο οποίος μίλησε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ εξήγησε γιατί δεν μπορεί να καταργηθεί το safe pass.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι αναμενόμενη η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, εξαιτίας της έναρξης της σχολικής χρονιάς. «Αυτό διαφάνηκε με το άνοιγμα των σχολείων στις ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες θα διαφανεί το ποσοστό της αύξησης.

Διαβάστε ακόμη: Μελέτες-Covid: Η λειτουργία των πνευμόνων παιδιών

και νέων δεν επηρεάζεται

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να καταργηθεί το safe pass, ενώ κυκλοφορεί στην κοινότητα ο ιός. «Είναι αρκετά μεγάλοι οι αριθμοί κρουσμάτων που μεταδίδουν τον ιό και υπάρχει και η απειλή των νέων μεταλλάξεων».

Συμπλήρωσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου είναι πίσω, συγκριτικά με άλλες χώρες. Πρόσθεσε ότι πρέπει οι αρχές να ενθαρρύνουν περισσότερο κόσμο για να φτάσει η χώρα το 85%, ενώ για τη μετάλλαξη «Mu» τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αν θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν χώρες που έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 15%, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεταλλάξεις. «Τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες τις ανησυχεί η κατάσταση στα συστήματα υγείας και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι θάνατοι θα συνεχιστούν τις επόμενες βδομάδες γιατί υπάρχουν άτομα που είναι στις εντατικές διασωληνωμένοι. «Χάνουμε περίπου το 40% αυτών που διασωληνόνονται».

Τέλος, ανέφερε ότι ακόμη και οι υγιείς και νέοι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν για το καλό τους.

Διαβάστε επίσης: Θλίψη για τον 55χρονο Αντώνη που νικήθηκε από τον κορωνοϊό-Καταλείπει 4 παιδιά

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξης για… μετάδοση του κορωνοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα