Πάνος: Επιχείρηση σκούπα ο συνδυασμός rapid τεστ και εφαρμογή μέτρων (BINTEO)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο δρ. Γιώργος Πάνος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη δειγματοληπτικού ελέγχου σε όλη την κοινωνία, τονίζοντας ότι μπορεί να διεξαχθεί με τα rapid τεστ.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός-Κύπρος:1800 κρούσματα σε 14 ημέρες-Διάμεση ηλικία τα 33 έτη(ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αρχικά ανέφερε ότι πρότεινε δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid

τεστ τα οποία κοστίζουν πέντε ευρώ. Πρόσθεσε ότι αν γίνουν δύο διαδοχικά τεστ με επτά μέρες διαφορά ανάμεσα τους, υπάρχουν υψηλές πιθανότητες να εντοπιστούν άτομα θετικά στον κορωνοϊό.

«Οι εξετάσεις αυτές έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στα συμπτωματικά άτομα, ενώ με το δεύτερο τεστ έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να εντοπίσουμε άτομα τα οποία είναι ασυμπτωματικά».  

Τόνισε ότι αν όλοι τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες για τους περιορισμούς, τότε υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες για μετάδοση του ιού. «Ταυτόχρονα με τα τεστ θα κάνουμε μια επιχείρηση σκούπα όπου θα εντοπίσουμε τα περισσότερα κρούσματα και έτσι θα είναι μια αιφνίδια απόσυρση του ιού από την κοινωνία».
Όσον αφορά τα σχολεία τόνισε ότι συμφωνεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για μη κλείσιμο των σχολείων, προσθέτοντας ότι πρέπει να μείνουν ανοικτά εκτός και αν προκύψει μεγάλό πρόβλημα.

Παράλληλα είπε ότι τα γυμναστήρια πρέπει να μείνουν κλειστά για δυο βδομάδες μέχρι να διαφανεί η συχνότητα του ιού στην κοινωνία. Στη συνέχεια μίλησε και για την υπερφόρτωση των Νοσοκομείων, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή νοσούν περισσότερο νεαροί, οι οποίοι δεν χρειάζονται νοσηλεία. Συμπλήρωσε ότι αυτοί που χρειάζονται το Νοσοκομείο είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. «Ο μέσος όρος στην Κύπρο είναι τα 66 έτη και αυτοί που οδηγούνται στο θάνατο βρίσκονται σε τέτοια ηλικία».

Επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει το εξής παράδοξο και «ευτύχημα», να νοσούν περισσότερο νεαροί, οι οποίοι δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα εμβόλια τονίζοντας ότι υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, καθώς υπάρχουν αρκετές εταιρίες οι οποίες έχουν προχωρήσει. «Τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες και μόλις πάρουν άδεια θα υπάρξει διαθεσιμότητα».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Κωστρίκης: Σταθεροποίηση της καμπύλης – Ενδεχόμενο να πέσει κατηγορία η Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνος, ΒΙΝΤΕΟ,panos, vinteo