Δρ. Πάνος: Πολιτική η απόφαση για τον έλεγχο όλου του πληθυσμού (vid)

Για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την πρόταση για έλεγχο σε όλο τον πληθυσμό της Κύπρου μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Δρ. Γιώργος Πάνος.

Αρχικά για τα κρούσματα στο Σωκράτειο Μέλαθρο Ευγηρίας είπε ότι είναι από τα θέματα που έχουν συζητηθεί και έχουν περάσει σχετικές οδηγίες αλλά το θέμα είναι να τηρούμε τα μέτρα. Σημείωσε ότι αυτή την στιγμή έχουμε περάσει μια κόκκινη γραμμή με το κέντρο και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να φροντιστεί το θέμα.

Σε ερώτηση για τα

κρούσματα στα σχολεία,  απάντησε ότι έπρεπε να ελέγχονται τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές για να έχουμε μια γραμμή εκτίμησης με το τι γίνεται με αυτούς τους χώρους. Σημείωσε ότι μας ενδιαφέρει να έχουμε και εκεί μια σταθερή αξιολόγηση για να έχουμε μια εκτίμηση για το πού πάμε.

Συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ξεφύγει και χρειάζεται να ρυθμιστεί το θέμα εντός των επόμενων εβδομάδων.

Επίσης, έκανε αναφορά στην πρότασή τους για έλεγχο ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου και εξήγησε ότι είναι μια πρόταση που εξετάζεται και από άλλους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σλοβακία. Ερωτηθείς εάν μπορεί να εφαρμοστεί στην Κύπρο είπε ότι δεν το γνωρίζει αλλά έκανε την πρόταση για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Καταληκτικά είπε ότι είναι πολιτικό το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος: Να ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός–Σε ένα μήνα θα είναι καθαρή η Κύπρος (vid)

Απεβίωσε και 2oς τρόφιμος του γηροκομείου – 197 τα συνολικά κρούσματα σήμερα

Αυτά εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι στον Υπουργό Υγείας

Εγγονή 91χρονης που πέθανε από COVID19: Μου είπαν ήταν 92,ώσπου ήταν να πάει..

Keywords
Τυχαία Θέματα