Δρ. Πανά: Να κατανοήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί την κατάσταση που βιώνουμε

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ζωή Δωροθέα Πάνα, η οποία αναφέρθηκε στην τρίτη ενισχυτική δόση, αλλά και στις αποφάσεις των Πανεπιστημίων.

Αρχικά μίλησε για την τρίτη δόση τονίζοντας ότι σύμφωνα με μελέτες μπορούν να αναμιχθούν τα εμβόλια στην ενισχυτική δόση. Συμπλήρωσε ότι τίθεται ένα ερώτημα σχετικά με το εμβόλιο της Johnson &Johnson και αν θα είναι της ίδιας κατηγορίας η ενισχυτική δόση.

Η Δρ. Πανά αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη

Δέλτα+ τονίζοντας ότι απασχολεί τη διεθνής κοινότητα. «Είναι αρκετά μεταδοτική μετάλλαξη και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες μεταλλάξεις». Συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανιχνευθεί στην Κύπρο.

Παράλληλα μίλησε και για τις αποφάσεις των Πανεπιστημίων (ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου), εξηγώντας ότι πρέπει να υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και ένα πλαίσιο προστασίας για να μείνουν ανοικτά τα πανεπιστήμια ανοικτά.

«Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή και να κατανοήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές την κατάσταση που βιώνουμε και να θέλουν οι ίδιοι να εμβολιαστούν», ανέφερε καταληκτικά η Δρ. Πανά.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Υπ. Υγείας: Δεν αυστηροποιούνται τα μέτρα, έτοιμο το Υπουργείο για 3η δόση

Υπουργός Υγείας: Απομακρυσμένη προς το παρόν η περίπτωση ενός νέου lockdown

Keywords
Τυχαία Θέματα