Δρ. Πανά: Δεν υπάρχει πλήρη εικόνα για την διασπορά του ιού μέσω των παιδιών

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδα του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, η οποία αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τη μη επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου. 

Αρχικά μίλησε για την συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Παιδείας με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα πρωτόκολλα. «Έγινε και από τα δύο Υπουργεία ένας σημαντικός αγώνας», ανέφερε η

Δρ. Πανά.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε διάθεση να καθυστερήσουν την επιστροφή συγκεκριμένων βαθμίδων. «Είπαμε ότι ο Μάρτιος είναι πολύ κομβικός μήνας για την επανεκκίνηση της χώρας».

  Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη η πλήρη εικόνα για τη συμβολή της διασποράς από το σύνολο των παιδιών στο σχολείο και στις διάφορες δραστηριότητες τους.

Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με τις συστάσεις η χρήση μάσκας από τα μικρά παιδιά είναι ασφαλής. « Η σύσταση για χρήση μάσκας από τα παιδιά θα είχε μεγαλύτερο νόημα αν γινόταν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα». Διευκρίνισε ότι όλοι μαζί πρέπει να καλλιεργήσουν κουλτούρα ασφάλειας στα παιδιά σε σχέση με τη χρήση μάσκας.

Τέλος απάντησε και σε ερώτημα τηλεθεατών εξηγώντας ότι η ποσότητα που μένει στο δοχείο ενός εμβολίου μπορεί να μην αποτελεί το σύνολο της ποσότητας έτσι ώστε να εμβολιαστεί κάποιος άλλος.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Το κέντρο εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση εξυπηρετεί 1400 άτομα καθημερινά

Προληπτικά στο ΓΝ Λευκωσίας ο Μητροπολίτης Αθανάσιος

Keywords
Τυχαία Θέματα