Δρ Πανά: Αναμένεται ύφεση της έξαρσης της Όμικρον το επόμενο διάστημα

Αισιοδοξία έχει επιφέρει η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, με τα περιοριστικά μέτρα σιγά σιγά να χαλαρώνουν.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, αναφέρθηκε στις χαλαρώσεις των μέτρων.

Αρχικά αναφερόμενη σε εκδηλώσεις και γάμους είπε ότι θα προκύψει ένα ειδικό πρωτόκολλο. «Θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο για αυτούς τους χώρους καθώς και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γιατί θα πρέπει να υπάρχει και υποστήριξη των πρωτοκόλλων για να μπορούν να ευδοκιμήσουν στο μέλλον».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνεται μια προσπάθεια να απλοποιήσουν

τα πρωτόκολλα.

Για το ενδεχόμενο έξαρσης μετά τη χαλάρωση των μέτρων ανέφερε ότι όλες οι χώρες μπαίνουν σε άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Το κυριότερο είναι να μην ξεχνάμε ότι οι νοσοκομειακοί μας δείκτες είναι αυτοί που καθορίζουν την πορεία της πανδημίας.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε μια βαθμιαία μείωση της πίεσης στα νοσοκομεία και γενικότερα ύφεση της έξαρσης της Όμικρον. Αυτές είναι οι σχετικές προβλέψεις που υπάρχουν και οι λόγοι είναι πολλοί.

Το πρώτο είναι έχουμε φτάσει σε ένα καλό τοίχος ανοσίας. Στην Κύπρο είμαστε στο 76% της εμβολιαστικής  μας κάλυψης όπως επίσης και ένα κομμάτι ότι  πληθυσμού έχει και φυσική ανοσία. Το δεύτερο είναι η εποχικότητα που θα παίξει σημαντικό ρόλο», είπε η δρ Πανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα