Δρ. Καραγιάννης: Τα βιολογικά εργαστήρια και οι κίνδυνοι από βομβαρδισμό τους

Για την αύξηση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID19 αλλά και για τα βιολογικά εργαστήρια και ποιος είναι ο κίνδυνος σε περίπτωση βομβαρδισμού τους, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης

Όπως ανέφερε, η έξαρση κρουσμάτων και λόγω εορτών, ήταν αναμενόμενος. 

Ωστόσο, όχι σε τέτοιο βαθμό, τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα τα κρούσματα να μην αγγίξουν τις 4.000. 

Την ίδια ώρα σημείωσε πως δεν αναμένεται να αρθούν οι χαλαρώσεις που έχουν δοθεί. 

«Όταν

έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι τελειώσαμε και πρέπει να χαλαρώσουμε. Χρειάζεται προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κληθείς να σχολιάσει γιατί μόνο το 55% των νοσηλευόμενων είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που λογικά θα έπρεπε  να ήταν υψηλότερο, είπε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλείστοι εμβολιασμένοι είναι υπερήλικες ή έχουν παρέλθει οι έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση. 

Θα πρέπει να γίνουν σκέψεις κατά πόσο θα χρειαστεί και 4η δόση σε αυτά τα άτομα, πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση βομβαρδισμού τους, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως πρόκειται για θέμα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα για πάνω από 20 χρόνια. 

Υπάρχει πάντα πιθανότητα κάποια εργαστήρια να εργάζονται πάνω σε θέματα βιολογικού πολέμου, δηλαδή να γίνεται χρήση οργανισμών ιδιαίτερα παθογόνων όπως ο άνθρακας, είπε. 

Την ίδια ώρα σημείωσε πως οι δύο χώρες που έχουν στην κατάψυξη τον ιό της ευλογιάς είναι η Ρωσία και η Αμερική και κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Κόλπο, οι ΗΠΑ εμβολίασαν τους στρατιώτες τους έναντι της ευλογιάς. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει αντισώματα για την ευλογιά, θα ήταν κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο και θανατηφόρο, τόνισε. 

Δεν έχουμε εικόνα αν υπάρχουν τέτοια εργαστήρια, πρόσθεσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραγιάννης,karagiannis