Δρ Καραγιάννης για χάπι κατά κορωνοϊού: Αυτές οι μονοθεραπείες με ανησυχούν

Σε σταθερή κατάσταση φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τρίτη δόση στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλά και στο ενδεχόμενο χρήση χαπιού κατά της covid-19.

Συγκεκριμένα για την τρίτη δόση είπε τα εξής «Δεν είναι υποχρεωτική, αφορά τα ηλικιωμένα άτομα που πρέπει να θωρακιστούν λίγο περισσότερο επειδή εμβολιάστηκαν πρώτοι και η ανοσία τους έχει φθαρεί με τον καιρό».

Στη συνέχεια όσο αφορά τα κρούσματα τόνισε ότι είμαστε

σε καλό δρόμο.

«Είμαστε σε καλό δρόμο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας επιστροφής όλων μας στις δραστηριότητες μας. Ελπίζουμε ότι ο καιρός θα μας δώσει χρόνο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κυρίως στις πιο μικρές, δηλαδή από 12 ετών και άνω».

Επιπλέον εξήγησε ότι το εμβόλιο δεν προσφέρεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών και γ αυτό εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν ο καιρός γίνει ψυχρός και κλείσουν τα παράθυρα.

«Τότε ίσως δούμε κάποια έξαρση, αλλά αν ο ιός δεν διακινείται στην κοινότητα δεν βλέπω το λόγο γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά» ανέφερε ο δρ Καραγιάννης.
Αναφερόμενος στις κλινικές δοκιμές για χάπι κατά της covid είπε:

«Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο χάπι είναι αντιικό, εικάζω ότι είναι διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος.

Αυτές οι μονοθεραπείες με ανησυχούν διότι όταν έχεις να κάνεις με έναν ιό που μεταλλάσσεται μπορεί να προκληθεί αντίσταση. Αυτό το έχουμε δει στην περίπτωση του HIV και της ηπατίτιδας στα πρώτα στάδια όπου χρησιμοποιείτο ένα φάρμακο και η ανάπτυξη αντίστασης ήταν ραγδαία. Γι’ αυτό και την σήμερον ημέρα χρησιμοποιούμε κοκτέιλ από φάρμακα που κτυπούν τον ιό σε διάφορα σημεία και δεν μπορούν να αναπτύξουν αντίδραση σε όλα ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιώντας κάτι προληπτικά μπορεί να μας καταστρέψει αυτό το φάρμακο σαν όπλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα