Δρ Καραγιάννης: Επικίνδυνο να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα (vid)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για το ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών κέντρων και των εκκλησιών.

Διαβάστε επίσης: Μπαράζ συναντήσεων για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Αναμένουν απάντηση ΥΠΥΓ

Αρχικά ανέφερε ότι ευελπιστεί σε θετικές ενδείξεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου. «Πρέπει να πούμε ότι και στην περίπτωση της Λεμεσού πέρασαν τρεις βδομάδες για να διαφανεί

η πτώση».

Συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος ιός χρειάζεται χρόνο για να διαφανεί η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου.

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα ανέφερε ότι μπορούν να ανοίξουν με κάποιους περιορισμούς αν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα. «Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι θα είναι επικίνδυνο, αν λάβουμε υπόψη ότι αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τους χώρους εξαιτίας της έξαρσης του ιού».

Στη συνέχεια μίλησε και για τις εκκλησίες, τονίζοντας ότι εξαρτάται από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. «Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με συγκεκριμένο αριθμό πιστών».

Τέλος επεσήμανε ότι η επιδημιολογική ομάδα προσφέρθηκε να επιτελέσει ένα έργο για το καλό της κοινότητας. «Συμβουλεύομε και η πολιτεία αποφασίζει, δεν μπορούμε να λέμε ότι διαχωρίζουμε τις θέσεις μας γιατί θα υπάρξει μπάχαλο».  

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Ο εμβολιασμός στην πράξη: Ποιες ομάδες πληθυσμού θα έχουν προτεραιότητα

Αντιμέτωπος με κατηγορία γενοκτονίας στην Αιθιοποία ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα