Μπαράζ συναντήσεων για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Αναμένουν απάντηση ΥΠΥΓ

Έγιναν συναντήσεις με προέδρους κομμάτων, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και τον Υπουργό Υγείας, ανέφερε ο Γιώργος Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής του Nicosia Mall, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», σχετικά με τα εμπορικά κέντρα. 

Όπως είπε, οι προέδροι των κομμάτων ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για συνάντηση και υποσχέθηκαν για ανάλογα διαβήματα στην Κυβέρνηση,

σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων. 

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το ΚΕΒΕ κα την ΟΕΒ, όπου και στήριξαν τα αιτήματά μας, σημείωσε. 

Τόνισε πως σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας όπου παρουσιάστηκαν και μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν επιπρόσθετα τα εμπορικά κέντρα με σκοπό να ανοίξουν. 

Όπως είπε, τα εμπορικά κέντρα εισηγήθηκαν ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό στα τετραγωνικά μέτρα ακόμη και αστυνόμευση το κόστος της οποίας να αναλάβουν τα ίδια. 

Σημείωσε πως ο Υπουργός θα δει ξανά το θέμα και θα κάνει προτάσεις. 

Ελπίζουμε εντός της μέρας να έχουμε ξανά επαφή με τον Υπουργό, είπε.

Η αγωνιά μας δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως αλλά και ότι σαν χωρά λάβαμε μια πρωτόγνωρη απόφαση, κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει κλείσει τα εμπορικά κέντρα και άφησε όλους τους άλλους χώρους ανοιχτούς, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στην δική του τοποθέτηση ο Κώστας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, ανέφερε πως τα εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με πιο αυστηρά μέτρα ενώ σημείωσε πως το γεγονός ότι έχουν κλείσει οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αποφεύγεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνωστισμός στα εμπορικά κέντρα.

Πιστεύω, είπε, πως θα επικρατήσει η λογική. 

Διαβάστε επίσης 

Γερμανία: Χωρίς το παραδοσιακό “Gluehwein” τα φετινά Χριστούγεννα

Bild: Στις 23 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα